Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Callum Turner gecast in nieuwe sciencefictionserie Neuromancer van Apple TV+

Callum Turner, genomineerd voor een BAFTA Award, doet mee aan Neuromancer, een nieuwe sciencefictionserie van tien afleveringen.
Neuromancer is gebaseerd op de gelijknamige sciencefictionroman van William Gibson. De serie is gecreëerd door Graham Roland en JD Dillard en volgt een beschadigde, top super-hacker genaamd Case (Turner, foto onder) die in een web van digitale spionage en hoge inzet misdaad wordt gestort met zijn partner Molly, een vrouwelijke huurmoordenaar met scheermesjes en spiegelende ogen, met als doel een bedrijfsdynastie met onnoemelijke geheimen te overvallen.



Neuromancer was Gibsons debuutroman die werd bekroond met een Nebula Award, de Philip K. Dick Award en de Hugo Award. Het was het eerste boek in de Sprawl-trilogie en werd gevolgd door Count Zero en Mona Lisa Overdrive.

De serie wordt een coproductie tussen Skydance Television, Anonymous Content en Apple Studios. De serie wordt ook geproduceerd door Drake's DreamCrew Entertainment, met Roland als showrunner en Dillard als regisseur voor de eerste aflevering.

Neuromancer wordt geproduceerd door Roland en Dillard, naast David Ellison, Dana Goldberg en Matt Thunell voor Skydance Television, Anonymous Content, Drake, Adel 'Future' Nur en Jason Shrier voor DreamCrew Entertainment Zack Hayden en Gibson.

Turner was recentelijk te zien in Apple's gelimiteerde oorlogsserie Masters of the Air. Eerder speelde hij onder andere in de BBC/Peacock-serie The Capture en de BBC-miniserie War and Peace (2016).

Roland was uitvoerend producent/mede-bedenker van Prime Video's Tom Clancy's Jack Ryan en uitvoerend producent/bedenker van AMC's Dark Winds.

Dillard regisseerde afleveringen voor HBO's gelimiteerde psychologische thrillerserie The Outsider (2020), de anthologieserie The Twilight Zone (2019) van CBS All Access en Prime Video's Utopia (2020).
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten