Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Fire Country spin-off Sheriff Country met Morena Baccarin officieel besteld door CBS

CBS heeft zijn eerste nieuwe serie voor het uitzendseizoen 2025-26 besteld: Sheriff Country.
Het netwerk heeft groen licht gegeven aan Fire Country spin-off Sheriff Country, met Morena Baccarin als hoofdrolspeelster. De serie werd aangekondigd tijdens de presentatie van CBS in Los Angeles.

15310 Morena Baccarin

In Sheriff Country speelt Baccarin (foto) de rechtdoorzee sheriff Mickey Fox, de stiefzus van Cal Fire's divisiechef Sharon Leone (Diane Farr van Fire Country), die criminele activiteiten onderzoekt terwijl ze patrouilleert in de straten van het kleine Edgewater, terwijl ze moet vechten met haar vader, een ex-oplichter, en een mysterieus incident met haar eigenzinnige dochter.

De (toenmalige) potentiële spin-off werd geïntroduceerd toen Baccarin in april een gastrol speelde in een aflevering van Fire Country. Net als de pilot van de serie, werd de aflevering geschreven door Joan Rater en Tony Phelan op basis van een verhaal dat de Grey's Anatomy-schrijvers samen schreven met Fire Country-hoofdrolspeler Max Thieriot, wiens ervaringen uit het echte leven de inspiratie vormden voor Fire Country. Thieriot regisseerde ook de gemaakte spin-off aflevering.

In de bewuste aflevering, getiteld Alert the Sheriff, komt Mickey (Baccarin) via een helikopter in Edgewater terecht; ze achtervolgt een witwasser die uiteindelijk $50.000 in contanten over de veroordeelden gooit terwijl zij in het bos aan het werk zijn. Kijkers leren al snel dat Mickey niet alleen de stiefzus is van Sharon (Diane Farr), ze speelde ook een ongelukkige rol in het achter de tralies zetten van Sharons zoon Bode (Max Thieriot) voordat hij zich aansloot bij het Cal Fire brandweerprogramma.

"We richten ons op franchises met een grote aantrekkingskracht," zei Cheeks destijds. "De beste serie van dit seizoen was Fire Country, dat zich volledig leent om een heel nieuw universum op te bouwen... Het werd heel duidelijk dat de serie niet alleen speciaal was, maar dat het ook echt voelde alsof dit een geweldig voorbeeld kon zijn van hoe we een franchise vanaf nul konden opbouwen. En dus had ik zoiets van, 'jongens, gefeliciteerd, jullie hebben mijn volledige steun. Laten we nu beginnen te praten over ideeën voor nieuwe uitbreidingen. Ze hebben al een paar geweldige ideeën bedacht."

De eerste aflevering van Sheriff Country is geschreven door Tony Phelan en Joan Rater met verhalen van Phelan, Rater en Max Thieriot. Uitvoerende producenten zijn Thieriot, Phelan, Rater en Jerry Bruckheimer en KristieAnne Reed voor JBTV. De serie wordt geproduceerd door CBS Studios.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten