Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Night Court (2023) vernieuwd met een derde seizoen

Het is officieel - Night Court (2023) keert terug voor een derde seizoen op NBC.

De vernieuwing van de comedyserie met Melissa Rauch, die ook uitvoerend producent is, en John Larroquette uit de originele serie als hoofdrolspelers, was nooit een twijfelgeval.

De vertraging voor een vernieuwing werd veroorzaakt doordat NBC en productiestudio Warner Bros. TV heen en weer gingen over de grootte van de bestelling. Seizoen drie zal uiteindelijk uit achttien afleveringen bestaan.

Night Court (2023)

Het contract voor de serie bestaat uit seizoenen van 22 afleveringen, terwijl NBC vroeg om een derde seizoen van achttien afleveringen. Omdat de comedyserie, een opvolger van de NBC-serie Night Court uit 1984, halverwege het seizoen 2023 van start ging, telde het eerste seizoen zestien afleveringen.

Het tweede seizoen, waarvan de productie werd onderbroken door de stakingen, bestond uit dertien afleveringen, in lijn met de rest van NBC's populaire scriptseries dit seizoen. De seizoensfinale werd uitgezonden op 26 maart.

Met uitzondering van CBS, dat nog steeds 22 afleveringen van zijn gevestigde series maakt, hebben de andere omroepnetwerken hun bestellingen ingekort. Het aankomende 21e seizoen van Grey's Anatomy zal ook uit achttien afleveringen bestaan. Dat lijkt het nieuwe normaal te worden.

Night Court (2023) heeft zichzelf snel gevestigd als NBC's vlaggenschip comedyserie, het is de nummer 1 primetime comedyserie van het netwerk in zowel totaal aantal kijkers als de 18-49 demo.

Volgens NBC heeft het tweede seizoen, geproduceerd door Dan Rubin, Melissa Rauch, Winston Rauch en John Larroquette, tot nu toe 24 miljoen kijkers bereikt op lineaire en digitale platforms.

De andere twee huidige comedyseries van NBC, Lopez vs. Lopez en Extended Family, staan nog steeds op losse schroeven, waarbij één van hen hoogstens een kans maakt op vernieuwing.

Het is onduidelijk wanneer NBC de beslissing precies zal nemen. Met Night Court (2023) en de nieuwe comedyserie St. Denis Medical heeft de zender al een comedyblok klaarstaan voor het herfstschema.

Als de Reba McEntire-piloot Happy's Place in serie wordt opgenomen, zou NBC Lopez vs. Lopez of Extended Family kunnen gebruiken als metgezel, aangezien alle drie de comedyseries worden aangevoerd door ervaren comedy-acteurs.

In Night Court (2023) treedt de eeuwig optimistische Abby Stone (Rauch) in de voetsporen van haar gerespecteerde overleden vader, rechter Harry Stone, als ze de uitdaging aangaat om toezicht te houden op de nachtdienst van een rechtbank in Manhattan.

Abby ziet altijd het beste in mensen en haar passie voor gerechtigheid is onmiskenbaar. In haar zoektocht om orde en waardigheid te brengen in de rechtbank en de kleurrijke bende van buitenbeentjes in toom te houden, schakelt ze voormalig officier van justitie Dan Fielding (Larroquette) in om te dienen als de openbare verdediger van de rechtbank.

Warner Bros. Television produceert in samenwerking met After January Productions en Universal Television, een divisie van Universal Studio Group.
Vorige aflevering
The Best Dan
The Best Dan
02x13
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Night Court (2023)