Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Premièredatum en trailer vrijgegeven voor The Big Cigar van Apple TV+

Black Panther Party-oprichter Huey P. Newton krijgt de Hollywood-behandeling in de trailer van The Big Cigar.

André Holland speelt de rol van de politieke activist in het verhaal over hoe een van de grootste studiobazen van de jaren '70 en de wereld van de sociale revolutionair met elkaar in botsing kwamen.

The Big Cigar

Verre van een biografie over de oprichter van de Black Panther Party, biedt de gelimiteerde serie van zes afleveringen, gebaseerd op het gelijknamige tijdschriftartikel van Joshuah Bearman, de energie van een overval.

Het vertelt het verhaal van hoe Newton aan de FBI ontsnapte en naar Cuba vluchtte met de hulp van de beroemde Hollywoodproducent Bert Schneider (gespeeld door Alessandro Nivola) in misschien wel de meest ambitieus geënsceneerde en vervalste filmproductie aller tijden.

"Jij bent de hot-shot producer, man, produceer dit," zegt Newton tegen Schneider als ze een uitgebreid plan beginnen te bedenken om de politieke activist te helpen een aanklacht wegens moord te ontlopen, terwijl de politie hem de dood van een zeventienjarig seksslachtoffer in 1974 in de schoenen probeert te schuiven

Tiffany Boone schittert naast Holland als Newtons vriendin Gwen Fontaine, samen met een ensemble van P.J. Byrne, Marc Menchaca, Moses Ingram, Rebecca Dalton, Olli Haaskivi, Jordane Christie en Glynn Turman.

Janine Sherman Barrois is de showrunner voor The Big Cigar, dat afkomstig is van Warner Bros. Television, waar Barrois en haar bedrijf Folding Chair Productions een overkoepelende deal hebben. Ze is ook uitvoerend producent samen met Bearman, Joshua Davis, Arthur Spector en Jim Hecht, de laatste schreef de eerste aflevering van de serie. Don Cheadle regisseerde de eerste twee afleveringen.

The Big Cigar gaat op vrijdag 17 mei in première op Apple TV+ met de eerste twee afleveringen, gevolgd door nieuwe afleveringen elke vrijdag tot en met 14 juni.

Hieronder kun je de trailer voor The Big Cigar bekijken.
Video on youtube
Vorige aflevering
Geen aflevering gevonden, serie moet nog beginnen
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Big Cigar