Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Serie van Oldboy in de maak van filmmaker Park Chan-wook

Serie van Oldboy in de maak van filmmaker Park Chan-wook

Park Chan-wook ontwikkelt zijn veelgeprezen film Oldboy voor het eerst als een Engelstalige serie in samenwerking met Lionsgate Television.
Park, die de originele film regisseerde en meeschreef, gaat de serie produceren samen met productiepartner Syd Lim. De speelfilm uit 2003 is een bewerking van de gelijknamige Japanse manga van Garon Tsuchiya.

De film volgt Oh Dae-su (Choi Min-sik), een man die van de straat is gehaald en vijftien jaar gevangen heeft gezeten. Op een dag wordt hij vrijgelaten en krijgt hij vijf dagen de tijd om zijn ontvoerder te vinden.

15223 Oldboy

Oldboy is de tweede titel in Parks (foto) Vengeance-trilogie, na Sympathy for Mr. Vengeance (2002) en voorafgaand aan Sympathy for Lady Vengeance (2005). De film kreeg meerdere onderscheidingen, waaronder de Grand Prix in Cannes in 2004, een primeur voor een Zuid-Koreaanse film. Spike Lee heeft de film in 2013 opnieuw gemaakt met Josh Brolin in de hoofdrol, Joe Doucett.

"Lionsgate Television deelt mijn creatieve visie om Oldboy op televisie te brengen", aldus Park. "Ik kijk ernaar uit om samen te werken met een studio die staat voor gedurfde, originele en risicovolle verhalen."

"Park is een van de meest visionaire verhalenvertellers van onze generatie, en we zijn verheugd om met hem samen te werken om zijn meesterwerk naar het televisiescherm te brengen," deelde Scott Herbst, EVP en Head of Scripted Development, Lionsgate Television. "Deze seriebewerking van Oldboy zal de rauwe emotionele kracht, iconische vechtscènes en viscerale stijl bevatten die de film tot een klassieker hebben gemaakt."

Courtney Mock en Tara Joshi houden toezicht op het project voor Lionsgate Television en Bryan Weiser onderhandelde over de deal.

Park is ook bekend als regisseur van The Handmaiden (2016), Decision to Leave (2022) - wat hem de prijs voor Beste Regisseur in Cannes opleverde - Stoker (2013) en Thirst (2009), en als producent van zowel de film als de serie Snowpiercer van TNT/AMC.

Onlangs produceerde en regisseerde hij The Sympathizer, met Robert Downey Jr. in de hoofdrol, momenteel te zien op HBO Max. Uprising, de actiethriller voor Netflix, gaat later dit jaar in première.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten