Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Emma Thompson en Ruth Wilson gecast in Down Cemetery Road van Apple TV+

Emma Thompson en Ruth Wilson gecast in Down Cemetery Road van Apple TV+

Emma Thompson en Ruth Wilson spelen de hoofdrollen in Down Cemetery Road, een thrillerserie voor Apple TV+.
De serie is gebaseerd op het boek van de met een Gold Dagger Award bekroonde auteur Mick Herron.

Het project komt naar Apple na de samenwerking met Herron aan Slow Horses, het razend populaire spionagedrama gebaseerd op zijn Slough House-romans. De serie, met Gary Oldman in de hoofdrol, is al drie seizoenen te zien en heeft meerdere BAFTA-nominaties gewonnen. De serie is vernieuwd met seizoen vijf.

15225 Down Cemetery Road

Morwenna Banks, een schrijfster van die serie, zal dienen als hoofdschrijfster en uitvoerend producent van Down Cemetery Road.

De serie draait om Sarah Tucker (Wilson, foto rechts), die geobsedeerd raakt door het vinden van een buurmeisje dat verdween na een explosie in een huis in een rustige buitenwijk van Oxford. Nadat ze de hulp van privédetective Zoë Boehm (Thompson, foto links) heeft ingeroepen bij haar zoektocht, komt het tweetal terecht in een complexe samenzwering die onthult dat mensen die lang dood gewaand werden nog steeds onder de levenden zijn, terwijl de levenden zich snel bij de doden voegen.

Naast Banks zijn Jamie Laurenson, Hakan Kousetta en Tom Nash van 60Forty Films, evenals Thompson en Herron de uitvoerders van het project. Natalie Bailey is de hoofdregisseur van de serie.

"Down Cemetery Road heeft alle kenmerken van Mick Herrons grappige en bijtende schrijfstijl en ik ben erg blij dat we het met zo'n geweldige cast tot leven brengen op Apple TV+", aldus Jay Hunt, Creative Director Europa van Apple TV+. "Emma Thompson en Ruth Wilson zullen er een niet te missen aanvulling op Slow Horses op onze service van maken."

Onlangs sloot Emma Thompson een deal voor een reprise van haar rol als Dr. Rawling in Bridget Jones: Mad About the Boy. De afgelopen jaren is Thompson te zien geweest in series als BBC/HBO's Years and Years en Why Didn't They Ask Evans? van Britbox.

Wilson is bekend van series als Luther (BBC), His Dark Materials (BBC/HBO) en The Affair (Showtime). Onlangs was ze te zien in de zesdelige miniserie The Woman in the Wall (BBC) en binnenkort zal Wilson onder andere te zien zijn in Prime Video's gelimiteerde serie A Very Royal Scandal, waarin het beruchte interview van prins Andrew met Newsnight's Emily Maitlis centraal staat.

Eerder produceerde en schreef Banks de dramedy Miss You Already van Catherine Hardwicke, met Drew Barrymore en Toni Collette in de hoofdrollen. In die hoedanigheid werkte ze ook aan de Sky Original Funny Woman en schreef ze aan Slow Horses.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

Futsudo
Futsudo di 23 april, 14:30
Ben zeer benieuwd en gaan we zeker kijken.
BlackBiker
BlackBiker di 23 april, 19:16
Ik was niet zo gecharmeerd van Slow Horses, maar des te meer van Ruth Wilson. Dus ik ga dit zeker een kans geven...
Log in om een reactie achter te laten