Leuk?
3
1
Bekijk stemmen

Ook zesde en laatste seizoen van Hulu's The Handmaid's Tale pas in 2025 te zien

We leren meer over het aankomende zesde en laatste seizoen van The Handmaid's Tale met Elisabeth Moss in de hoofdrol.

Het laatste hoofdstuk van de Emmy-winnende Hulu-serie zou oorspronkelijk in 2023 in productie gaan voor een startdatum in de herfst van 2024, maar dat schema werd natuurlijk vertraagd door de stakingen.

In een interview met Deadline zei Craig Erwich, president van de Disney Television Group en verantwoordelijk voor de inhoud van Hulu Originals, dat het zesde seizoen deze zomer in productie zou gaan voor een startdatum in 2025. De serie werd in september 2022 vernieuwd met zijn zesde en laatste seizoen, net voor de start van seizoen vijf.

The Handmaid's Tale

Seizoen vijf volgt June (Elisabeth Moss) in de nasleep van de moord op Commandant Waterford (Joseph Fiennes) en de gevolgen die ze moet dragen voor haar rol in de gruwelijke moord. Op zijn minst zal ze het moeten opnemen tegen zijn weduwe Serena (Yvonne Strahovski) en op een bepaald niveau Gilead. Maar ze zal vooral gedwongen worden om haar identiteit en doel, nu voor altijd veranderd, opnieuw te definiëren.

Ondertussen werkt Commandant Lawrence (Bradley Whitford) samen met Nick (Max Minghella) en Aunt Lydia (Ann Dowd) terwijl hij probeert Gilead te hervormen en aan de macht te komen. Maar wie weet wat de commandant en Nick, die June hielp Waterford te bemachtigen voor de moord, in hun mouw hebben?

Nog steeds in Canada vecht June, met de hulp van Luke (O.T. Fagbenle) en Moira (Samira Wiley), van een afstand tegen Gilead terwijl ze hun missie voortzetten om haar dochter Hannah te redden en zich met haar te herenigen.

In het vijfde seizoen spelen ook Madeline Brewer, Amanda Brugel, Sam Jaeger en McKenna Grace de hoofdrollen.

Een vervolg op de serie van bedenker Bruce Miller, The Testaments, is actief in ontwikkeling. De nieuwe serie is gebaseerd op de gelijknamige roman van Margaret Atwood en begint jaren na de gebeurtenissen van seizoen zes.

The Handmaid's Tale wordt geproduceerd door MGM Television en uitgevoerd door Bruce Miller, Warren Littlefield, Elisabeth Moss, Daniel Wilson, Fran Sears, Eric Tuchman, Yahlin Chang, Rachel Shukert, Sheila Hockin, John Weber, Frank Siracusa, Steve Stark en Kim Todd. De serie wordt internationaal gedistribueerd door MGM.
Vorige aflevering
Safe
Safe
05x10
Leuk?
3
1
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_Futsudo
19 feb 2024 18:07 -
Jammer dat we er al zolang op moeten wachten en dat het tevens ook meteen het laatste seizoen is van deze geweldige serie. Daarnaast hoop ik dat The Testaments, die min of meer de opvolger is van The Handmaid's Tale, een waardige opvolger zal zijn.
Reageer
avatar_thoontje
19 feb 2024 19:31
Ook jammer dat er zo veel tijd tussen zit
Reageer
The Handmaid's Tale