Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

13 Reasons Why onder vuur wegens heftige scènes

Het tweede seizoen van de dramaserie 13 Reasons Why is sinds 18 mei te zien bij Netflix, maar krijgt steeds meer kritiek.

*** Let op: dit bericht bevat spoilers ***

De Amerikaanse belangengroep Parents Television Council eist zelfs dat Netflix de serie offline haalt. “De inhoud is nog erger dan we verwacht hadden”, aldus de voorzitter.

Het eerste seizoen riep al de nodige controverse op. Zo was de zelfmoord van hoofdrolspeelster Hannah expliciet in de serie te zien. Dat gaf volgens critici een te romantisch beeld van suïcide. Naar aanleiding van de kritiek voegde Netflix eerder al geschreven waarschuwingen toe aan de afleveringen, en bij het tweede seizoen is ook een videowaarschuwing te zien.

De groep windt zich nu vooral op om het feit dat er in één van de scènes in het tweede seizoen te zien is hoe het personage Tyler in zijn anus wordt verkracht met een bezem door andere mannen, waarna er bloed te zien is. Ook vallen de kijkers over de manier waarop de serie de voorbereidingen op een schietpartij op school laat zien. “We hadden graag 13 redenen willen hebben voor hoop en verlossing na de zelfmoord van het vrouwelijke hoofdpersonage, maar in plaats van kijkers moed in te spreken, biedt het seizoen alleen maar aanleiding tot moedeloosheid”, zo luidt het statement van de Parents Television Council.

Omdat het nieuwe seizoen volgens de belangengroep aanzet tot het schaden van tieners en kinderen, eisen ze dus zelfs dat Netflix de serie offline haalt, een verzoek dat wel erg ver gaat. Want het staat iedereen natuurlijk vrij om de serie al dan niet te bekijken. De maker van 13 Reasons Why, Brian Yorkey, denkt er ook heel anders over. “We snappen dat sommige scènes moeilijk zijn om te zien, maar de mensen die dit echt meemaken ervaren veel meer pijn.”

Video on youtube


Zie ook het artikel Geen Hannah Baker in mogelijk derde seizoen 13 Reasons Why dat MijnSerie op 27 mei publiceerde.
Vorige aflevering
Graduation
Graduation
04x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (10)

avatar_heplam
28 Mei 2018 12:11 - 29 Mei 2018 12:18
Wat een onzin waar sommige mensen zich druk over maken tegenwoordig. En game of thrones is wel voor kinderen? Leeftijdsclassificatie is niet voor niks 16 jaar en ouder. Wordt echt zo moe van al die verenigingen en clubjes die altijd maar willen bepalen wat goed of slecht is voor een ander.
Reageer
avatar_Mandy1966
28 Mei 2018 13:00
Het bericht is inmiddels wat aangepast ;-)
Reageer
avatar_TnTNL
28 Mei 2018 13:39
Het woord klopt gewoon hoor en is hier zeker van toepassing.
Reageer
avatar_renzoroy
28 Mei 2018 14:05
Dat soort mensen moeten altijd wat te zeiken hebben. Die hebben verder geen leven denk ik. Het is juist goed dat dit soort series dit soort pijnlijke onderwerpen onder de aanbracht brengen, i.p.v. alles taboe te maken en doen alsof we met z'n allen in Disney World leven...
Reageer
avatar_Mandy1966
28 Mei 2018 14:17
Patrick (heplam), het is wel degelijk een verkrachting, omdat het niet met een geslachtsdeel maar een voorwerp is doet daar niets aan af. Molesteren is iets geheel anders. Ik heb net te horen gekregen wat er gebeurd in de scène en er is wel degelijk spraken van een brute verkrachting.
Reageer
avatar_TnTNL
28 Mei 2018 13:36 -
Denk wel dat de makers krijgen waar ze voor hoopten. De discussie is weer flink losgebarsten en dat is goed. Wat voelde ik me naar tijdens die scène en het staat op mijn netvlies gebrand.
Reageer
avatar_Pllawkwardouat
30 Mei 2018 15:55
Dan moest je het niet kijken. Je kon verwachten dat er eege beelden te zien konden zijn en er was een waarschuwing.
Reageer
avatar_renzoroy
30 Mei 2018 23:56
helemaal mee eens. Sowieso zijn er zoveel meer films en series met ergere beelden dan die scene in de laatste ep van 13 RW. Denk aan I Spit On Your Grave, A Serbian Film,
Irréversible, Martyrs (Het Franse origineel, niet de lompe Amerikaanse remake) etc. etc.
Reageer
avatar_TnTNL
31 Mei 2018 11:20
@Pllawkwardouat: juist daarom moet je het wel kijken. Je weet waar je aan begint en soms moet 'de waarheid' onder ogen gekomen worden. Je kunt niet altijd jezelf verbergen.
Reageer
avatar_anonymous
29 Mei 2018 06:38 -
Er wordt van te voren aangegeven dat het een heftige scene kan zijn!
Reageer
13 Reasons Why