1899

7.3 / 10
50 min
Horror
Volg deze serie
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Reacties

avatar_PeterGroot001
7
04 okt 2023 09:04 - 04 okt 2023 07:04
Ben er niet uit wat ik er van vind, je blijft kijken, maar het verhaal is wel erg ingewikkeld met nog twee afleveringen te gaan. Wel goed geacteerd en mooi gefilmd.
Reageer
avatar_Anita_xxxx
8
28 jun 2023 21:54 - 28 jun 2023 19:54
Goede serie. Jammer dat er geen seizoen 2 en 3 komt. Had hem graag gekeken
Reageer
avatar_Francois_1
7
29 dec 2022 12:47 - 29 dec 2022 11:47
Spannende serie
Reageer
avatar_HappyTally
10
04 dec 2022 21:38 - 04 dec 2022 20:38
Vreemd maar je blijft kijken.
Reageer
avatar_heplam
9
22 nov 2022 10:25 -
De makers van Dark zijn weer lekker bezig op hun manier, Mysterieus.
Deze serie is aaneenschakeling van WTF's.
Maar weer oh zo goed gemaakt en dit komt mede door de volledige internationale cast die niet in hun koeterwaals Engels hoeven te spreken maar gewoon in hun eigen taal kunnen blijven acteren, wat op sommige momenten erg grappige maar ook paniekerige situaties veroorzaakt.
Het Mysterie bleef me vanaf aflevering 1 trekken en werd naar mate de serie vorderde steeds meer een stoeltje op de bank zitten. Vooral aflevering 5 had ik even zoiets van freaky.
De muziek is ook ongelofelijk goed uitgekozen en op het eind van aflevering 8 en de beelden had ik mega kippenvel all over.
Op Netflix staat ook de making of, als je de serie af hebt is dat zeker een aanrader.

Kanttekening: Het is geen serie die je even hap slik weg kijkt zoals de meeste amerikaanse series en chickflicks
Reageer
avatar_BlackBiker
8
20 nov 2022 15:52 -
Goede mysterieuze, spannende en duistere serie met een fantastische twist op het einde.
Ik wist niet goed wat ik van deze serie kon verwachten maar ik ben positief verrast. Zoals Olga al zei is het niet echt horror maar wel een heel intrigerend mysterie.

In de eerste paar afleveringen maken we kennis met de opvarenden van een lijnschip, de Kerberos, onderweg naar Amerika. Aan boord een aantal 1e klas passagiers die allemaal iets te verbergen blijken te hebben en niet allemaal zijn wie ze zeggen. En verder op "the lower decks" een grote hoeveelheid immigranten die naar het nieuwe land op weg zijn. Ook van hem hebben er een aantal een fors "rugzakje" te torsen.
Ook wordt duidelijk dat een zusterschip van deze boot een paar maanden daarvoor is verdwenen en niet meer gevonden is.

Als de kapitein een bericht ontvangt met een set coördinaten waarvan hij geloofd dat dit de plek is waar het verdwenen schip zich bevindt besluit hij de reis naar Amerika te onderbreken en het schip te zoeken. Dit tot onvrede van veel van de passagiers die allemaal hun reden hebben om naar Amerika te willen.
De Prometheus, de verdwenen boot, wordt gevonden en blijkt een spookschip te zijn. Er wordt alleen een mysterieus jongetje gevonden die niet lijkt te praten en een vreemde piramide met zich meeneemt.

De jongen wordt meegenomen naar de Kerberos en dan beginnen er vreemde dingen te gebeuren. Er worden vreemde doorgangen op het schip gevonden, mensen verdwijnen, muiterij dreigt en nog veel meer. Daar meer over vertellen zijn al snel spoilers, dus ga dat vooral zelf kijken.

Voor mij is dit een dikke acht en deze serie is voor mij ook aanleiding om de Duitse serie Dark te checken. Dat is van dezelfde makers begrijp ik.
Reageer
Bekijk reacties (3)
avatar_TnTNL
21 nov 2022 07:32
Als je Dark nog niet gezien hebt is dat zeker weten een aanrader. Die is ook steengoed.
Reageer
avatar_JazzySOB
21 nov 2022 11:37
Ik ben het met TnTNL eens, Dark moet je ook gaan zien, zeker als je van tijdreis mysteries houdt.
Bedankt voor de uitgebreide review van 1899, nu ga ik deze zeker kijken.
Reageer
avatar_BlackBiker
21 nov 2022 13:09
Dank jullie wel voor de aanbeveling. Hij staat op de kijklijst en ik ga er binnenkort tijd voor vrijmaken :-)
Reageer
avatar_Olga2000
8
20 nov 2022 13:47 -
Zou zeker geen horror noemen. Wel bijzondere mysterie. Eerste twee afleveringen beetje saai, maar daarna resterende in een ruk uitgekeken. Ik vond serie moeite waard.
Reageer

Laatste reacties op afleveringen

Hieronder staan de laatste reacties bij de afleveringen. Omdat je niet bent ingelogd weten wij niet tot wat je hebt gezien. In verband met spoilers zijn de reacties hieronder vaag gemaakt.. Klik erop om de reactie te lezen.
Er zijn nog geen reacties geplaatst van de afleveringen die jij hebt gezien.
1899