Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Yellowstone (2018) prequel-serie 1923 heeft grote naam gecast voor slechterik

Timothy Dalton zal een grote schurk spelen in de aankomende Yellowstone (2018) prequel-serie 1923 met Harrison Ford en Helen Mirren.

In de prequel-serie van Yellowstone (2018), getiteld 1923, gaat de Britse acteur Timothy Dalton een grote schurkenrol spelen. Yellowstone is de populaire Paramount Network-serie met Kevin Costner in de hoofdrol. De serie ging in 2018 in première en loopt momenteel vier seizoenen. Het vijfde seizoen start op zondag 13 november. Costner speelt John Dutton, de patriarch van een familie die de grootste ranch in Montana runt en heel veel gedaan heef voor vele generaties.

Deze vorige generaties werden voor het eerst verkend in de spin-off miniserie 1883, met in de hoofdrol Tim McGraw en Faith Hill als de eerste Duttons die zich op het land vestigden. Een nieuwe spin-off met de titel 1923 is momenteel in de maak, met het oog op een release in december op Paramount+ en een met sterren bezaaide cast met onder meer Harrison Ford, Helen Mirren en Robert Patrick.



Dalton (foto) is een andere grote naam. Hij speelde eind jaren tachtig twee keer de iconische superspion James Bond in The Living Daylights uit 1987 en Licence to Kill uit 1989. Hij verscheen tevens in een aantal televisieseries waaronder de langlopende sciencefictionserie Doctor Who (2005). Meer recentelijk speelde hij Niles Caulder, ook bekend als Chief, in de DC Comics-serie Doom Patrol van HBO Max. Dalton is nu toegevoegd aan de enorm succesvolle Yellowstone-franchise met een belangrijke rol in 1923. Hij zal als de grote slechterik spelen tegenover Mirren's Cara Dutton en Ford's Jacob Dutton. De serie, die is gemaakt door Yellowstone- en 1883's Taylor Sheridan, wordt momenteel opgenomen in Montana.

In 1923 speelt Dalton een originele schurk genaamd Donald Whitfield. De karakterbiografie beschrijft hem als een intimiderende en snode, rijke sociopaat die gewend is om precies te krijgen wat hij wil en voor niets stopt om ervoor te zorgen dat hij dat doet. Het is momenteel niet bekend of Whitfield een Brits of Amerikaans personage zal zijn en op welke manieren hij zich precies zal verzetten tegen de familie Dutton.
Vorige aflevering
Nothing Left to Lose
Nothing Left to Lose
01x08
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_GoonerJenny
18 okt 2022 15:37 -
Heel benieuwd naar deze 1883 is voor mij de beste serie van het afgelopen jaar. Vanaf minuut 1 helemaal geweldig. Kan niet wachten.
Reageer
1923