Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Yellowstone-prequel 1923 breekt record voor Paramount+

Taylor Sheridan's 1923 met Helen Mirren en Harrison Ford als hoofdrolspelers, heeft een nieuwe maatstaf gezet voor de productieve maker - en voor Paramount+.

1923, dat afgelopen weekend uitkwam, was Paramount+'s meest bekeken première ooit in de VS, maakte de streamingdienst afgelopen week bekend. Blijkbaar was het niet eens dichtbij de vorige meest bekeken première, want 1923 overtrof het vorige record met bijna 80%. Het overschaduwde de debuten van eerdere Paramount+ doorbraken als Halo en Sheridan's 1883, Mayor of Kingstown en Tulsa King.

De première van 1923 op zondag 18 december trok in totaal 7,4 miljoen kijkers over Paramount+ en lineaire uitzendingen, die bestonden uit een première op Paramount Network, plus twee toegiften en een uitzending op CMT.

1923

Paramount Global legt de kijkcijfers niet geheel uit, maar zegt dat de première op Paramount Network de grootste serie-première op kabel is voor 2022.

"Het Yellowstone-universum blijft records breken, met onze nieuwste hitserie, 1923 dat scoort als de meest bekeken première ooit op Paramount+ en debuteert als de nummer 1 nieuwe kabelpremière van het jaar op lineair", aldus Chris McCarthy, President/CEO Paramount Media Networks & MTV Entertainment Studios. "Taylor Sheridan blijft een culturele snaar raken die onweerstaanbaar is gebleken voor kijkers uit het hele land en de hele wereld, met deze nieuwste serie waarmee Sheridan's universum geen signalen laat zien om het rustiger aan te doen - wat opnieuw de kracht van onze franchise-strategie bewijst om de toekomst van Paramount+ te voeden."

Geproduceerd door MTV Entertainment Studios, 101 Studios en Bosque Ranch Productions, introduceert 1923 een nieuwe generatie Duttons onder leiding van patriarch Jacob (Ford) en matriarch Cara (Mirren). De serie verkent het begin van de twintigste eeuw, wanneer pandemieën, historische droogte en het einde van de drooglegging het bergwesten en de Duttons die er wonen, teisteren.

Naast Ford en Mirren spelen in 1923 ook Darren Mann, Michelle Randolph, James Badge Dale, Marley Shelton, Brian Geraghty, Aminah Nieves en Jerome Flynn mee.

1923 wordt geproduceerd door Taylor Sheridan, John Linson, Art Linson, David C. Glasser, Ron Burkle, David Hutkin, Bob Yari en Ben Richardson.
Vorige aflevering
Nothing Left to Lose
Nothing Left to Lose
01x08
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
1923