Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
3 Body Problem eindigt met een derde seizoen

3 Body Problem eindigt met een derde seizoen

Recentelijk werd duidelijk dat Netflix meerdere afleveringen van 3 Body Problem heeft besteld, maar wat betekent dat precies?
3 Body Problem-makers David Benioff, D.B. Weiss en Alexander Woo hebben vrijdag de verwarring over de recente vernieuwing van het sciencefictiondrama op Netflix opgehelderd door te bevestigen dat er nog twee seizoenen bijkomen.

15466 3 Body Problem foto

Tijdens de Upfront-presentatie van Netflix vorige maand, kondigde de streamer aan dat 3 Body Problem is opgepikt voor "volledig nieuwe afleveringen", waarbij Benioff, Weiss en Woo fans verzekerden dat ze "dit verhaal tot aan de epische ontknoping kunnen vertellen".

Er werd geen aantal afleveringen of seizoenen onthuld, wat voor verwarring zorgde en wilde speculaties losmaakte. Benioff, Weiss en Woo gaven vervolgens aan dat de pick-up voor "seizoenen" was, maar hebben geen details gegeven tot vandaag, toen ze bevestigden dat er seizoenen twee en drie komen tijdens een 3 Body Problem Television Academy-panel op de Netflix FYSEE.

Het aantal seizoenen komt overeen met de boeken in de trilogie van Cixin Liu, waarop de serie is gebaseerd, en het trio zei dat het formaat hen in staat stelt om het verhaal te vertellen zoals ze dat voor ogen hadden.

"We hebben veel van waar we van hielden uit de [romans] opgenomen in het eerste seizoen, maar de overgrote meerderheid van de redenen waarom we deze serie wilden maken zitten in seizoen twee," zei Weiss tijdens het panel. "We wilden altijd al naar de laatste pagina van het derde boek, en het is echt heel spannend voor ons dat we precies dat gaan doen."

3 Body Problem gaat over het eerste contact van de mensheid met een buitenaardse beschaving. Het volgt een jonge vrouw, wiens noodlottige beslissing in het China van de jaren '60 door ruimte en tijd heen doorwerkt tot in het heden. Wanneer de natuurwetten zich op onverklaarbare wijze voor hun ogen ontrafelen, bundelt een hechte groep briljante wetenschappers hun krachten met een onverzettelijke detective om de grootste bedreiging in de geschiedenis van de mensheid het hoofd te bieden.

Weiss besprak de uitdagingen van een tweede seizoen vorige maand op Deadline's Contenders TV.

"Het verhaal wordt echt wild op de best mogelijke manier," zei hij. "Met zoiets wilds zijn er veel keuzes die gemaakt moeten worden en veel dingen die uitgezocht moeten worden. We hebben de afgelopen maanden de koppen bij elkaar gestoken om daar achter te komen."

Benioff, Weiss en Woo, die allemaal een deal hebben met Netflix, zijn de bedenkers, schrijvers en uitvoerend producenten van de serie. Uitvoerende producenten zijn Bernadette Caulfield, Rian Johnson, Ram Bergman, Nena Rodrigue, Lin Qi, Zhao Jilong en Brad Pitt, en Dede Gardner's Plan B Entertainment en Jeremy Kleiner's bedrijf samen met Rosamund Pike en Robie Uniacke voor Primitive Streak.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

BlackBiker
4 juni 2024, 11:18
Fijn dat er nu dan duidelijkheid is. Inderdaad was de aankondiging van vorige maand niet helder en gaf dit ook reden tot speculatie op allerlei sites.
Maar zoals de vlag er nu voorstaat zal dit verhaal dus netjes volledig verteld kunnen worden. Zin in!
2
Log in om een reactie achter te laten