Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
3% - Seizoen 2
7.5
Lucas Verbunt geeft 3% - Seizoen 2 een 7.5.

3% - Seizoen 2

Het heeft even mogen duren, anderhalf jaar om precies te zijn, maar in april 2018 kwam het tweede seizoen van 3% uit. Een Braziliaanse Netflix serie met onder andere Bianca Comparato en Rodolfo Valente. De serie is een dystopie waarin elk jaar alle twintigjarigen mogen meedoen aan ‘het proces’. Slechts 3% van de kandidaten mogen verhuizen naar ‘The Offshore’, het beloofde land, terwijl de anderen terug moeten naar het armoedig bestaan waar ze vandaan kwamen. Ik ben nu pas aan het tweede seizoen toegekomen, maar ik heb weer genoten. In deze recensie kunnen spoilers zitten voor het eerste seizoen van 3%.

Ik mistte in seizoen twee het spelelement van het eerste seizoen



Het eerste seizoen van 3% focust zich volledig op het proces, editie 104. Het eerste seizoen vond ik ontzettend sterk. De politiek, de relaties tussen de karakters, maar ook vooral het spelelement vond ik erg leuk. Dat laatste is iets wat ik wel echt heb gemist dit seizoen. Seizoen 2 focust zich op de nasleep van het eerste seizoen. We zien Michelle en Rafael in ‘The Offshore’ en Joanna en Fernando terug op het vasteland. Ook leren we meer over het verzet (The Cause) en komen we meer te weten over de geschiedenis van ‘The Offshore’.

3%
© Netflix


De karakters zijn nog net zo intrigerend als in het eerste seizoen. Ze zijn veelzijdig en worden allen goed op het scherm neergezet. Ook worden er enkele nieuwe personages geïntroduceerd die echt iets toevoegen aan het verhaal, en bovendien leuk zijn om naar te kijken. Dit zijn onder andere Gloria (Cynthia Senek) en Marcella (Laila Garin). Beide zijn goed uitgewerkt en hebben interessante connecties met de personages die we al kende van seizoen één.

Seizoen twee zit bomvol politiek en geplot. Zowel vanuit ‘The Offshore’ als het verzet. Dit maakt het interessant om naar te kijken. Er zijn een aantal plottwists die ik persoonlijk totaal niet had zien aankomen en het verhaal nog spannender maakten. Zoals ik al had vermeld, ik mistte in seizoen twee het spelelement van het proces dat volop aanwezig was in het eerste seizoen. Dit maakte het iets minder luchtig en op sommige plekken een klein beetje langdradig.

Het hoogtepunt van het seizoen was voor mij de geschiedenis. De geschiedenis van de karakters, maar ook de geschiedenis van de oprichters. Het koppel dat ‘The Offshore’ iets meer dan honderd jaar geleden op heeft gezet. Dit geeft het verhaal in stevigere fundering en geeft je een volledig beeld van hoe de dystopie is ontstaan.

Kortom, het tweede seizoen was wederom een succes, maar niet zo goed als het eerste seizoen. Het einde van het seizoen belooft een interessant derde seizoen (dat al is aangekondigd) en ik ga deze dan ook zeker bekijken. Ik hoop dat er in het derde seizoen weer iets meer luchtige momenten zitten, maar ik weet niet of dat gaat gebeuren. Ik ben benieuwd naar nieuwe karakters die het derde seizoen gaat introduceren en kijk er dan ook erg naar uit.

Ik geef het tweede seizoen van 3% een 7.5! Sterke karakters en een goede verhaallijn, maar het weegt niet op tegen het sterkere eerste seizoen. Dit seizoen is iets langzamer en soms ietwat langdradig. Hier laten ze wat puntjes vallen, naar mijn mening tenminste.

Over de auter, Lucas Verbunt

Lucas Verbunt
Lucas (1998) is een enthousiaste seriefanaat en afstuderend communicatie student. Hij beleeft veel plezier aan het kijken van, en schrijven over, series. Daarnaast leest hij ook graag een goed boek. Favorieten van Lucas zijn Orphan Black, Sense8, The Magicians, The Crown en Penny Dreadful.
Bekijk profiel van Lucas Verbunt
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten