Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

61st Street ondanks eerdere vernieuwing gecanceld door AMC

De misdaadserie 61st Street krijgt geen vervolg, althans niet op AMC. De kabelzender heeft zijn plannen voor het tweede seizoen van de serie geannuleerd.

61st Street is een misdaad-thrillerserie en heeft Courtney B. Vance, Aunjanue Ellis, Mark O'Brien, Holt McCallany, Tosin Cole, Andrene Ward-Hammond en Bentley Green in de hoofdrollen. Het eerste seizoen van acht afleveringen eindigde in mei 2022.

In het verhaal is Moses Johnson (Cole) een veelbelovende, zwarte atleet van de middelbare school, die verwikkeld raakt in het beruchte corrupte strafrechtsysteem van Chicago. Hij wordt door de politie opgepakt als een vermeend bendelid en bevindt zich in het oog van de storm als politie en aanklagers wraak zoeken voor de dood van een agent tijdens een verkeerd afgelopen drugsvangst.

Franklin Roberts (Vance) is een openbare verdediger in de nadagen van zijn carrière in het drukste gerechtsgebouw van Amerika. Nadat hij zijn vrouw heeft beloofd met pensioen te gaan om meer tijd te kunnen doorbrengen met hun zeventienjarige autistische zoon, realiseert Franklin zich dat Moses de zaak van zijn leven is - een zaak die het hele justitiële systeem van Chicago op zijn kop kan zetten en het institutionele racisme en de endemische corruptie in het hart ervan kan aanvechten.

61st Street

De serie is gebaseerd op diepgaand onderzoek naar de geschiedenis van de stad en de persoonlijke ervaringen van uitvoerend producent en schrijver J. David Shanks. Hij groeide op als jonge zwarte man aan de South Side en werd later politieagent in Chicago.

AMC bestelde twee seizoenen voor 61st Street en de acht afleveringen van seizoen twee zijn al opgenomen. De beslissing om de stekker uit de serie te trekken werd genomen als onderdeel van kostenbesparende maatregelen die het kabelnetwerk vorige maand aankondigde. Het bedrijf onthulde dat het tot 475 miljoen dollar zou afschrijven. Vergeleken met AMC's andere scriptseries staat 61st Street onderaan de lijst van best bekeken.

Het lijkt waarschijnlijk dat het tweede seizoen van 61st Street uiteindelijk op een andere zender of streamingdienst zal worden uitgebracht. In een SEC filing werd gesteld dat "het bedrijf wellicht enkele toekomstige licentie- en andere inkomsten kan realiseren met sommige titels uit hun eigen content."
Video on youtube
Vorige aflevering
Kamikaze
Kamikaze
02x04
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_BlackBiker
07 jan 2023 14:32 -
Tja, ik denk dat de doelgroep voor dit soort activistische series domweg te klein is. Ook hier zijn er nog geen 40 mensen die hebben aangegeven deze serie te volgen. Dus zal het niet genoeg opleveren. Uiteindelijk gaat "to cancel or not to cancel" alleen maar om de centjes...
Reageer
avatar_JanWillemK
13 Mei 2023 23:38
Bijgewerkt op: 13 Mei 2023 23:39
Mag je raden welke zender deze serie heeft opgepakt..
"61st Street: Season Two; The CW Picks Up Thriller Series Cancelled by AMC"

Zullen ze vast spotgoedkoop op de kop hebben weten te tikken.
Reageer
avatar_BlackBiker
14 Mei 2023 17:27
Haha, wat een verrassing (not)! Echt een serie voor "The Completely Woke" :-)
Reageer
61st Street