Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
9-1-1: Lone Star eindigt met het vijfde seizoen

9-1-1: Lone Star eindigt met het vijfde seizoen

Het is officieel: het komende vijfde seizoen van Fox-serie 9-1-1: Lone Star zal het laatste zijn.
De laatste twaalf afleveringen van dit drama beginnen op maandag 23 september en de finale staat gepland voor begin 2025. Dit is een mijlpaal voor Fox, want 9-1-1: Lone Star is de laatste dramaserie op het netwerk die is geproduceerd door de voormalige zusteronderneming 20th Television, die de meerderheid van de scriptseries van Fox leverde voordat de televisiestudio, samen met andere activa, in 2019 werd verkocht aan Disney.

9-1-1: Lone Star

Net als bij het moederschip 9-1-1, dat vorig jaar na zes seizoenen stopte op Fox, is het cancelen van 9-1-1: Lone Star een product van de veranderende economie van de televisie-business.

In tegenstelling tot 9-1-1 zal Lone Star naar verwachting niet naar ABC gaan, het nieuwe zusternetwerk van de producent van de 9-1-1 franchise, 20th TV, die het vlaggenschip heeft vernieuwd tot seizoen acht. Maar 9-1-1 zou nog een spin-off kunnen krijgen op ABC op een nieuwe locatie, met Las Vegas als een van de mogelijke steden die Los Angeles (9-1-1) en Austin (9-1-1: Lone Star) zouden kunnen opvolgen.

Het einde van 9-1-1: Lone Star geeft Fox een marketingkans om seizoen vijf te promoten als afscheid van de serie, iets wat het netwerk niet kon doen met 9-1-1 vanwege de verhuizing naar ABC.

"Vanaf het begin hebben fans de heldhaftige en diep ontroerende verhalen gevolgd van de mannen en vrouwen die deel uitmaken van Austin's 126, dus een groot woord van dank aan een van de beste creatieve teams op televisie - Ryan Murphy, Brad Falchuk en Tim Minear - voor het maken van een van de meest actievolle drama's waar dan ook", aldus Michael Thorn, president van Fox TV Network.

"Nu, in ons laatste seizoen van de serie, zijn we klaar om de serie het hoogstaande afscheid te geven dat het verdient, compleet met ademloze reddingen, onoverkomelijke kansen en relateerbare persoonlijke strubbelingen, dankzij onze onvergelijkbare, stellaire cast onder leiding van Rob Lowe en Gina Torres."

Dit is geen plotselinge ontwikkeling. Zoals in juni werd bericht, was het grootste deel van de cast in de veronderstelling dat 9-1-1: Lone Star zou eindigen met seizoen vijf sinds eind vorig jaar, na twee mislukte pogingen tot contractheronderhandelingen. Na de meest recente poging verliet origineel castlid Sierra McClain de serie, terwijl meerdere andere acteurs maanden geleden al de kans kregen om [scripts] te lezen, kennis te maken en auditie te doen voor andere projecten.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten