Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Hessel Hoekstra geeft "A Good Girl's Guide to Murder - Seizoen 1" een 7.5.
Geschreven door Hessel Hoekstra op 12 augustus 2024.
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

A Good Girl's Guide to Murder - Seizoen 1

A Good Girls Guide to Murder levert een degelijk moordmysterie, met een uitstekende hoofdrolspeelster, af.

Het profielwerkstuk, de schrik van elke middelbare scholier. Ik weet nog dat ik het mijne deed over hoe gezichtsuitdrukkingen van mensen geïnterpreteerd worden. Het profielwerkstuk van Pip Fitz-Amobi (Emma Myers, Wednesday) is echter van een heel ander niveau: ze gaat een moord oplossen.

Vijf jaar geleden raakte er in haar woonplaats een tienermeisje vermist. Haar vriend Sal (Rahul Pattni) gaf enkele dagen later toe dat hij haar vermoord had, en pleegde vervolgens zelfmoord. Pip is er echter van overtuigd dat Sal onschuldig was, en samen met Sals broer Ravi (Zain Iqbal) gaat ze op onderzoek uit. Maar al snel leert Pip dat een profielwerkstuk met deze insteek een stuk gevaarlijker is dan iets met gezichtsuitdrukkingen.

A Good Girl’s Guide to Murder is gebaseerd op het gelijknamige boek van Holly Jackson, en is een samenwerking van BBC Three en Netflix. Het eerste seizoen bestaat uit zes afleveringen van ongeveer drie kwartier, en dat is een prima behapbaar formaat. Het verhaal zit vol met onverwachte plotwendingen en het tempo ligt hoog en het verveelt nergens. De toon is over het algemeen vrij luchtig, maar weet soms ook wat zwaardere thema’s aan te knopen, zoals rouw, identiteit en hoe de wereld jou ziet.

Emma Myers is een hele fijne hoofdrolspeelster

Ook de acteurs doen het goed, en vooral Emma Myers is erg sterk. Haar personage heeft een heel duidelijk motief om de moord op te willen lossen. De serie spreekt dit echter niet expliciet uit en laat de kijker het zelf uitvogelen. Ondanks een wat jongere doelgroep is de serie niet bang om de kijker af en toe het diepe in te gooien.

Ook Zain Iqbal doet het goed als Ravi. Hij en Myers hebben een fijne wisselwerking op het scherm. Daarnaast zijn andere jonge personages zoals Pips beste vriendin Cara (Asha Banks) en één van Sals vrienden Max (Henry Ashton, My Lady Jane) goed gecast. Verder zijn de volwassen acteurs zoals Anna Maxwell-Martin (Line of Duty) en Matthew Baynton (Horrible Histories) goede toevoegingen aan de serie.

Deze serie levert een degelijk moordmysterie

Het moordmysterie zit over het algemeen goed in elkaar. De uitkomst van de zaak is, gezien de plotwendingen, niet meer dan logisch. Hier en daar probeert de serie de kijker op het verkeerde been te zetten. Nu is het mysterie geen hogere wiskunde, maar dat hoeft niet altijd.

Dankzij de korte speelduur, het intrigerende mysterie en de leuke hoofdrolspelers is A Good Girl’s Guidte to Murder een fijne serie om even tussendoor te kijken. Het is niet altijd even hoogstaand, maar dat hoeft ook niet altijd. Holly Jackson heeft nog twee vervolgboeken en een korte prequel geschreven. Ik hoop heel erg dat we ook deze verhalen op ons scherm mogen zien.
Video on youtube
Volg A Good Girl's Guide to Murder
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
01x06
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_BlackBiker
12 aug 2024 17:18 -
110% eens met deze recensie. Ik kwam uit op hetzelfde eindcijfer en ook ik vond de cast erg leuk en naturel spelen. Dat Emma Myers uit Florida komt is niet te merken. Zij zet de Engelse Pip prima neer.
Ik hoor al een fors aantal jaren eigenlijk niet meer tot de YA doelgroep, maar heb me ondanks dat kostelijk vermaakt met deze serie. Ik heb de globale inhoud van de andere boeken gelezen (de boeken zelf niet) en hoop ook van harte dat ze die ook gaan oppakken voor tenminste nog twee seizoenen.
Reageer
A Good Girl's Guide to Murder