Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Productie is gestart voor A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight met vijf nieuwe acteurs

De productie van A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight is van start gegaan in Belfast, Ierland.

Daarnaast heeft HBO vijf nieuwe toevoegingen aan de cast aangekondigd, samen met een nieuwe regisseur.

15554 cast A Knight of Seven Kingdoms

Nieuwe castleden zijn Finn Bennett, Bertie Carvel, Tanzyn Crawford, Daniel Ings en Sam Spruell (foto, van links naar rechts). Bennett speelt Aerion Targaryen, Carvel speelt Baelor Targaryen, Crawford speelt Tanselle, Ings speelt Ser Lyonel Baratheon en Spruell speelt Maekar Targaryen.

Ook nieuw bij de productie is Sarah Adina Smith, die drie van de zes afleveringen regisseert. Zoals eerder aangekondigd zullen Peter Claffey en Dexter Sol Ansell de hoofdrollen spelen als Dunk en Egg. Bekijk hieronder een first-look foto van de serie.

15554 A Knight of the Seven Kingdoms foto

Een dramaserie gebaseerd op de novelle The Hedge Knight van George R.R. Martin, de visionair wiens A Song of Ice and Fire Game of Thrones inspireerde. A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight speelt zich een eeuw voor de gebeurtenissen van die serie af en kijkt toe hoe twee onwaarschijnlijke helden door Westeros trekken... een jonge, naïeve maar moedige ridder, Ser Duncan the Tall (Claffey), en zijn kleine schildknaap, Egg (Ansell).

In een tijd waarin de Targaryen-lijn nog steeds de IJzeren Troon in handen heeft en de herinnering aan de laatste draak nog niet uit het levende geheugen is gewist, wachten deze onwaarschijnlijke en onvergelijkbare vrienden grote lotsbestemmingen, machtige vijanden en gevaarlijke heldendaden.

De serie is geschreven door Martin en Ira Parker (House of the Dragon), die samen met Ryan Condal, Vince Gerardis, Owen Harris en Sarah Bradshaw de productie op zich nemen. Zoals eerder aangekondigd zal Harris de andere drie afleveringen regisseren.

Bennett speelde onlangs agent Peter Prior in True Detective: Night Country van HBO. Hij heeft in het verleden onder andere rollen in The Nevers van HBO, Domina van Sky Atlantic/MGM+ en Liar van ITV op zijn naam staan. Binnenkort is Bennett te zien in Black Doves van Netflix, tegenover Keira Knightley.

Carvel portretteerde onlangs voormalig premier Tony Blair in Netflix-hit The Crown en is ook te zien als het titelkarakter in Dalgliesh van Acorn TV. Hij speelde verder rollen in de Britse BBC-miniserie The Pale Horse, de miniserie The Sister van ITV, de misdaad-thriller miniserie Baghdad Central van Channel 4, en vele andere.

Naast Hulu's Tiny Beautiful Things was Crawford te zien in Swift Street in Australië en Servant op Apple TV+.

Ings stond recent tegenover Theo James en Kaya Scodelario in de hitserie The Gentlemen van Netflix en was daarvoor te zien in series als The Winter King van MGM+, The Gold van BBC, Sex Education en The Crown, beide van Netflix.

Spruell heeft onlangs een gedenkwaardige rol gespeeld als de schurk Ole Munch in het vijfde seizoen van Fargo van FX en was ook te zien in series als Doctor Who van BBC, The Bastard Executioner van FX en The Last Ship van TNT.

Smith won een DGA Award voor haar werk aan Lessons In Chemistry van Apple TV+, dat ze ook produceerde. Ze regisseerde ook afleveringen van series als Looking For Alaska van Hulu, Hanna van Prime Video, Legion van FX en Room 104 van HBO.
Vorige aflevering
Geen aflevering gevonden, serie moet nog beginnen
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_madjack_kramer
21 jun 2024 11:28 -
Vraagje, waarom mag deze serie wel toegevoed worden terwijl die in de productie is. Terwijl als ik een serie wil toevoegen word deze afgewezen omdat ze nog in productie zijn? Dus wat is het verschil?
Reageer
avatar_Mandy1966
21 jun 2024 11:33
Bijgewerkt op: 21 jun 2024 12:07
Het verschil kan zitten in het feit dat sommige series/programma's nog in ontwikkeling zijn (IMDb). En dan worden ze afgekeurd omdat in ontwikkeling kan betekenen dat ze ook nog gecanceld kunnen worden. Of dat het zeker nog vele jaren kan duren voor zo'n serie uitgezonden gaat worden.
Reageer
A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight