Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Premièredatum A Small Light van National Geographic

A Small Light komt dit voorjaar naar National Geographic. De kabelzender heeft een premièredatum aangekondigd.

Het historische drama vertelt het verhaal van Miep Gies (Bel Powley, The Morning Show), de vrouw die Anne Frank en haar familie twee jaar lang heldhaftig verborgen hield voor de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog.

In de serie spelen ook Liev Schreiber (Ray Donovan), Joe Cole (Peaky Blinders), Amira Casar (Versailles), Billie Boullet (The Worst Witch (2017)), Ashley Brooke (The White House Plumbers), Daniel Donskoy (Barbaren), Noah Leggott (Crossfire), Andy Nyman (The Capture), Noah Taylor (Preacher), Ian McElhinney (Game of Thrones), Nicholas Burns (The Serpent Queen), Liza Sadovy (Vera), Laurie Kynaston (The Man Who Fell to Earth), Caroline Catz (Doc Martin) en Sebastian Armesto (Broadchurch).

13101 A Small Light foto

National Geographic Channel onthulde meer over de komende serie in een persbericht:

"De nieuwe serie A SMALL LIGHT richt zich op het inspirerende, waargebeurde verhaal van Miep Gies, die een cruciale rol speelde bij het verbergen van Anne Frank en haar familie tijdens de nazi-bezetting in Amsterdam. Om Miep te eren op wat haar 114e verjaardag zou zijn geweest, kondigde National Geographic aan dat de krachtige serie, geproduceerd door ABC Signature en Keshet Studios, op maandag 1 mei in première gaat op National Geographic met twee back-to-back afleveringen. Nieuwe afleveringen zullen elke maandag om op National Geographic verschijnen en worden de volgende dag gestreamd op Disney+.

Verteld met een moderne gevoeligheid, A SMALL LIGHT vertelt het opmerkelijke ware verhaal van secretaresse Miep Gies (Bel Powley), die een jonge, zorgeloze en eigenzinnige vrouw was - in een tijd waarin meningen je dood werden - toen haar baas, Otto Frank (Liev Schreiber), haar vroeg om te helpen zijn familie te verbergen voor de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Zonder aarzelen stemde Miep in.

De volgende twee jaar waakten zij en haar moedige en toegewijde man Jan (Joe Cole), samen met enkele andere alledaagse helden, over de families Frank, van Pels en Pfeffer die zich in het achterhuis verborgen hielden.

Een leven ooit gevuld met feesten en pinten, de serie beschrijft hoe Miep's leven veranderde op het moment dat ze 'ja' zei. Van dagelijkse voedselruns tot het bij elkaar scharrelen van rantsoenbonnen en het verkopen van geliefde erfstukken, het vergde talloze onbaatzuchtige offers. Uiteindelijk was het Miep die het dagboek van Anne Frank vond en het bewaarde, zodat zij en Otto het later met de wereld konden delen en het als een testament voor toekomstige generaties kon dienen.

13101 A Small Light

A SMALL LIGHT, gefilmd op locatie in Amsterdam en Praag, onthult ook dat het dappere echtpaar niet alleen de acht zielen in het achterhuis verborgen hield voor de nazi's, maar tegelijkertijd met behulp van het Nederlandse verzet vele anderen in en rond Amsterdam verborgen hield. Powley's felle optreden haalt de spinnenwebben uit de geschiedenis en maakt Miep's verhaal relevant en actueel. Het publiek wordt gedwongen zich af te vragen wat zij in Miep's schoenen zouden hebben gedaan; en in de moderne tijd, of zij de moed zouden hebben om op te staan tegen haat. De titel van de serie komt van iets wat Miep laat in haar leven zei: "Ik houd er niet van om een held genoemd te worden, omdat niemand ooit moet denken dat je speciaal moet zijn om anderen te helpen. Zelfs een gewone secretaresse of een huisvrouw of een tiener kan een klein lichtje aansteken in een donkere kamer."

Joan Rater en Tony Phelan, makers en uitvoerend producenten, zeggen: "Mensen kennen het verhaal van Anne Frank en haar familie misschien wel, maar wat er buiten de muren van het bijgebouw gebeurde was net zo krachtig, inspirerend en resonerend. Toen we hoorden over de inherente kracht van Miep en Jan, die tijdens de bezetting hun leven riskeerden voor anderen, werden we weggeblazen. A SMALL LIGHT is een waargebeurd verhaal dat nooit vergeten mag worden. We hopen dat het een blijvende impact heeft op kijkers en dat het helpt om het belang aan te tonen van het ontdekken van onvertelde verhalen over de Holocaust en de lessen die het nog steeds leert."

De cast bestaat verder uit Amira Casar, die Edith Frank speelt, de moeder van Margot en Anne; Billie Boullet, die Anne Frank uitbeeldt; Ashley Brooke, die Annes oudere zus Margot Frank speelt; Andy Nyman als Hermann van Pels, Caroline Catz als Auguste van Pels, Rudi Goodman als Peter van Pels, en Noah Taylor als dr. Fritz Pfeffer, die zich samen met de familie Frank in het achterhuis verborgen houden; Eleanor Tomlinson als Tess, Miep's beste vriendin; Sally Messham als Bep Voskuijl, Ian McElhinney als Johannes Kleiman en Nicholas Burns als Victor Kugler, Miep's collega's; en Liza Sadovy als Mrs. Stoppelman, Laurie Kynaston als Casmir en Sebastian Armesto als Max Stoppelman.

A SMALL LIGHT wordt geproduceerd door ABC Signature en Keshet Studios voor National Geographic. Uitvoerende producenten en schrijvers Joan Rater en Tony Phelan (Grey's Anatomy, Fire Country) dienen als showrunners, en DGA Award-winnares en Emmy-genomineerde uitvoerend producent Susanna Fogel (The Flight Attendant) regisseert meerdere afleveringen, waaronder de pilot. Uitvoerende producenten zijn Peter Traugott en Lisa Roos voor Keshet Studios, Alon Shtruzman voor Keshet International en Avi Nir voor Keshet Media Group."
Vorige aflevering
Legacy
Legacy
01x08
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
A Small Light