Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
4
Bartwin v/d Pols geeft "Agent X - Eerste aflevering" een 4.
Geschreven door Bartwin v/d Pols op 14 november 2015.
Leuk?
0
1
Bekijk stemmen

Agent X - Eerste aflevering

John Case (Jeff Hephner, Chicago Fire, Boss) is Agent X, een soort James Bond die door de vicepresident van de Verenigde Staten kan worden ingezet om gevaarlijke situaties snel en direct op te lossen. Op de eerste dag dat zij haar nieuwe staatswoning betrekt, krijgt zij naast de hulp van het hoofd huishouding, Malcolm Millar, ook een belangrijke sleutel en opdracht. Volgens de originele versie van de grondwet mag zij naar eigen inzicht en verantwoordelijkheid Agent X inzetten om het land te verdedigen tegen bedreigingen.

Eerst maar eens even de goede zaken van deze serie: qua cast is deze serie behoorlijk goed opgezet. Hoofd huishouding Malcom Miller wordt gespeeld door Gerald McRaney (House of Cards, Longmire), president Eckhart door John Shea (Lois & Clark, Mutant X) en de belangrijke rol van vicepresident wordt vertolkt door niemand minder dan Sharon Stone (Basic Instinct, Catwoman). Qua verhaallijn mikt de serie op een soort mix tussen National Treasure en James Bond, oftewel: er is sprake van vrijmetselarij, geheime gangen en genootschappen en John Case is een doorslagkopie van het archetype geheim agent: charmant, doortastend en gevat.

Tegelijkertijd ligt hier ook de zwakte van deze eerste aflevering. Alles wordt zo zwaar aangezet dat het onbedoeld lachwekkend wordt. Het gaat om het “grootste geheim in de geschiedenis”, Agent X kent geen zwaktes en timmert met een gevatte kwinkslag door alle tegenstanders heen, en Rusland

Agent X is een mislukte mix tussen National Treasure en James Bond

is uiteraard de grote, boze tegenstander. De serie zou in dat opzicht beter werken als het zichzelf niet zo serieus zou nemen. Maar dat doet de serie juist wel: het drama wordt dik aangezet als in deze eerste aflevering een dochter van de staf wordt ontvoerd. Alle clichés worden uit de kast getrokken in de zoektocht inclusief emotionele hereniging. Sharon Stone bewijst nergens een goede actrice te zijn en bezigt vooral geciviliseerde uitroepen (“Shut the front door!”), Gerald McRaney schmiert er vreselijk op los als een doorgeslagen Alfred Pennyworth en de cheesy one-liners van John Case zijn tenenkrommend.

Agent X is op basis van deze eerste aflevering wat mij betreft een mislukte mix tussen National Treasure en James Bond. Best spijtig want een goed geslaagde mix had een amusante serie kunnen opleveren. Misschien dat de serie de balans in de komende afleveringen beter kan stellen. Voor nu slaat Agent X op vrijwel elk front de plank mis.
Volg Agent X (US)
Vorige aflevering
Fidelity
Fidelity
01x10
Leuk?
0
1
Bekijk stemmen

Reacties (6)

avatar_sarlottje
14 nov 2015 18:50 -
wat mij betreft is het een leuke serie. Vind het ook een 7 waard ipv een 4
Reageer
avatar_razorlord
16 nov 2015 19:30 -
ach..Bartwin geeft alles een laag cijfer. Die heeft nog nooit van cola popcorn en een lekkere bank gehoord lijkt het..Niet serieus nemen die reviews...lekker zelf oordelen ..
Reageer
avatar_Bartwin
17 nov 2015 08:39
Goede tip wat betreft het zelf oordelen wat er van vindt. Wat de rest van de opmerkingen betreft...iets meer nuance misschien?
Reageer
avatar_Arjensky
17 nov 2015 10:29
Als je het profiel van Bartwin had bekeken dan weet je dat je opmerking de grootst mogelijke onzin is.
Reageer
avatar_anonymous
16 nov 2015 21:12 -
Had zelf ook wel wat meer verwacht van deze serie, maar een 4 vind ik wel wat laag. Zou het een zeven geven, aangezien halve punten niet kan op MijnSerie, anders zou het een 6,5 zijn.

Kreeg bij de eerste 2 afleveringen zelf een Human Target gevoel.
Reageer
avatar_anonymous
17 nov 2015 00:41 -
Ik ga voor een 4.5 voor de eerste ep. Een van de slechtste pilots van dit herfstseizoen. Cliché, slecht geacteerd, oninteressante hoofdpersoon, matige actie, slechte dialogen, karikaturale boeven, standaard verhaal en idd weer USA vs Rusland, enzovoort. Agent Patriotisme of Agent Propaganda had ook een goede naam geweest. Sharon Stone wat doe jij in deze serie? No, this is bad!
Reageer
Agent X (US)