Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Natasha Slagter geeft "Alfa - Seizoen 1" een 7.
Geschreven door Natasha Slagter op 5 Maart 2022.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Alfa - Seizoen 1

Alfa is een ietwat tegenvallende Deense misdaadserie

De Deense misdaadserie Alfa is op Ziggo en Mylum te zien onder de naam Grow. Het waarom is voor mij een raadsel. In de statistieken van MijnSerie kun je zien dat de serie nog niet erg bekend is met 42 volgers. Maar misschien komt het doordat deze serie niet echt een topper is zoals, Kastanjemanden en Wisting dat wel zijn.

Als je vaker Deense series kijkt, herken je de hoofdrolspelers. Zo spelen de broers Andreas Jessen (Hvide Sande) en Sebastian Jessen (Herrens veje) een rol en is ook Lars Mikkelsen (Borgen) in een bijrol te zien. De broers zijn in deze serie ook broers. Jakob en Adam zijn samen opgegroeid in een crimineel milieu. In flashbacks zien we delen van hun traumatische jeugd. Jaren later zijn beide jongens compleet een andere kant opgegaan. Adam werkt als effectenhandelaar bij een prestigieus bedrijf. Hij heeft de banden met zijn familie min of meer verbroken voor een normaler bestaan. Jakob is politieagent. Als de vader van de jongemannen komt te overlijden en Adam de uitvaart bezoekt, leggen zijn foute jeugdvrienden weer contact.

Alfa
© TV 2


Het verhaal is nogal voorspelbaar

Dit is het begin van een beetje voorspelbaar verhaal. Adam dreigt weer van het rechte pad af te raken met zijn teruggevonden vrienden en Jakob wordt ingelijfd bij de antidrugsbrigade om te helpen de bende van zijn vader op te rollen. Jakob komt immers uit het wereldje en kent de sleutelspelers. En natuurlijk komen de beide heren tegenover elkaar te staan.

De toonzetting en de sfeer van de serie zijn prima. Probleem blijft het verhaal maar soms ook het acteren zelf. De serie kent te veel losse eindjes, bijvoorbeeld een verhaaltje rondom een Colombiaanse Deen. De serie eindigt met een over de top slotaflevering, waarbij we als kijker achter blijven met vragen. Komt er een tweede seizoen? Wel wordt het duidelijk van wie het lijk is dat we in de eerste vijf minuten van de eerste aflevering al gezien hebben. Al met al verdient de serie niet meer dan een voldoende.
Video on youtube
Volg Alfa
Vorige aflevering
Monopoly
Monopoly
01x08
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Alfa