Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Helgoned geeft "All Creatures Great and Small (2020) - Seizoen 4" een 8.
Geschreven door Helgoned op 2 januari 2024.
Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

All Creatures Great and Small (2020) - Seizoen 4

Het vierde seizoen van All Creatures Great and Small (2020) is weer geslaagd het is echt een serie om in de donkere dagen van het najaar of winter nostalgisch van te kunnen genieten.

Het vierde seizoen van All Creatures Great and Small (2020) werd in het najaar van 2023 uitgezonden door het commerciële Channel 5 en vlak daarna door BBC First. Dat betekende zes nieuwe reguliere afleveringen over de jonge dierenarts James Herriot (Nicholas Ralph) in de dierenartspraktijk van Siegfried Farnon (Samuel West, Mr Selfridge) in het Engelse Yorkshire. Het seizoen werd uiteraard afgesloten met een extra zevende (kerst)aflevering in december.

De serie blijft een unieke televisiebelevenis. De makers baseren zich uiteraard op de boeken van Alf Wight en keken met een schuin oog naar de eerste BBC-serie uit 1978, maar kiezen hun eigen pad daarin. Het tempo is in sommige afleveringen nog lager dan in de originele serie en er wordt uitgebreid de tijd genomen om de personages te schetsen en verschillende ontwikkelingen te introduceren.

All Creatures Great and Small (2020)
© Channel 5


Het is voorjaar 1940 en de Tweede Wereldoorlog woedt in alle hevigheid. In de kerstaflevering van het derde seizoen was te zien dat zowel James Herriot als Tristan Farnon zich hadden aangemeld voor het leger, ondanks dat zij een vrijstelling daarvoor hadden vanwege het belang van hun werk voor de voedselvoorziening. Tristan is inmiddels al opgeroepen en hij is dit seizoen niet te zien.

Het is afwachten wanneer James wordt opgeroepen en Siegfried heeft daarom versterking voor de praktijk aangetrokken. Dat zijn voor de boekhouding de pietluttige mevrouw Harbottle (Neve McIntosh, Doctor Who) en voor behandeling van de dieren de betweterige student James Carmody (James Anthony-Rose, Slow Horses). Gezien hun karakters is het de vraag of ze het lang gaan volhouden met de explosieve Siegfried Farnon, die zichtbaar lijdt onder de afwezigheid van zijn jongere broer.

All Creatures Great and Small (2020)
© Channel 5


James en Helen (Rachel Shelton, Hollyoaks) zijn inmiddels getrouwd en wonen op zolder boven de dierenartsenpraktijk. Met het oproepen van diverse jongemannen voor het leger hebben de boeren het lastig om te zorgen voor hun vee en landerijen. Dat merkt Helen haar vader ook en haar zorgen over haar ouderlijke boerderij zijn groot. Ondertussen is huishoudster Audrey Hall (Anna Madeley, Mr Selfridge) bezig met de scheiding van haar echtgenoot en het lijkt alsof haar liefdesleven een nieuwe start gaat krijgen.

De serie blijft een heel mooi vormgegeven geheel.

De serie blijft een heel mooi vormgegeven geheel. Naast de weer prachtige beelden van het traditionele landschap van de Engelse Dales, valt vooral de aandacht voor kleine details in de decors op. Verwacht geen scenes van operaties of werkzaamheden in de blubber en modder op de boerderijen. Het blijft allemaal gemoedelijk en netjes. De kerstaflevering vormt een fijne afsluiting van het seizoen, waarbij het alleen duidelijk is te zien dat deze in het voorjaar is opgenomen. Dit vierde seizoen is weer geslaagd en bevat vermakelijke televisie met heerlijk herkenbare personages en situaties. Echt een serie om in de donkere dagen van het najaar of winter te bekijken en nostalgisch van te kunnen genieten.
Video on youtube
Volg All Creatures Great and Small (2020)
Vorige aflevering
On a Wing and a Prayer
On a Wing and a Prayer
04x07
Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
All Creatures Great and Small (2020)