Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Officiële volledige trailer voor Disney's American Born Chinese

Officiële volledige trailer voor Disney's American Born Chinese

Disney+ geeft de volledige trailer vrij voor American Born Chinese, waarin Michelle Yeoh, Ke Huy Quan en Stephanie Hsu uit Everything Everywhere All At Once opnieuw samenkomen.
De serie, die op woensdag 24 mei in première gaat op Disney+, is gebaseerd op de gelijknamige graphic novel uit 2006 van Gene Luen Yang. De serie volgt de normale middelbare scholier Jim Yang (Ben Wang) als hij verwikkeld raakt in een strijd tussen Chinese goden.

Disney+ deelde de eerste volledige officiële trailer voor het eerste seizoen van American Born Chinese. De trailer begint met het opzetten van de personages, waarbij Jim zich een buitenbeentje voelt vanwege zijn Chinese afkomst, vooral nadat hij wordt gekoppeld aan de nieuwe Chinese uitwisselingsstudent Wei-Chen (Jim Liu). De trailer toont zowel Yeoh als Quan in hun eerste post-Oscar rollen, maar het onthult ook hun Everything Everywhere All At Once castpartner Stephanie Hsu's terugkerende karakter.

American Born Chinese

Deze Everything Everywhere All At Once-reünie is in meerdere opzichten logisch. Ten eerste heeft Hollywood nog steeds minder mogelijkheden voor acteurs van Aziatische afkomst, dus een cast vol Aziatische en Aziatisch-Amerikaanse rollen zal meestal zelfs enkele van de meest prominente Aziatische acteurs aantrekken. Yeoh heeft ook al eerder samengewerkt met American Born Chinese-regisseur Destin Daniel Cretton als onderdeel van de cast van Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, dus een andere samenwerking zat er al snel in.

Er zijn echter meer thematische redenen voor de EEAAO-ploeg om hier weer bijeen te komen. Die film, die vorige maand de beste film won bij de Academy Awards, is een uniek Aziatisch-Amerikaans verhaal. Het omarmt volledig het verhaal van een immigrantenfamilie en hoe hun plaats in de Amerikaanse samenleving vele aspecten van hun leven beïnvloedt.

American Born Chinese is een natuurlijke uitbreiding van die film en hoe het een glorieuze actie odyssee spint uit de schijnbaar alledaagse details van het leven van een Aziatisch-Amerikaanse familie. De toon is meer gericht op familievriendelijk, maar deze nieuwe serie is ook van nature een verhaal over wat het betekent om Aziatisch-Amerikaans te zijn in de V.S. Deze diepere thema's zijn waarschijnlijk wat Hsu, Quan en Yeoh in het project trok bovenop al het andere.

Hieronder kun je de officiële volledige trailer van American Born Chinese bekijken.
Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten