Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

American Born Chinese na één seizoen gecanceld door Disney+

Disney+ gaat niet door met een tweede seizoen van American Born Chinese, met Oscarwinnaars Ke Huy Quan en Michelle Yeoh.

American Born Chinese vertelt het verhaal van Jin Wang (Ben Wang), een doorsnee tiener die jongleert tussen zijn sociale leven op de middelbare school en zijn privéleven. Wanneer hij op de eerste dag van het schooljaar een nieuwe student ontmoet, botsen nog meer werelden als Jin ongewild verstrikt raakt in een strijd tussen Chinese mythologische goden.

Yeoh speelt Guanyin, Quan is Freddy Wong, en de hoofdcast bestaat verder uit Yeo Yann Yann als Christine Wang, Chin Han als Simon Wang, Jimmy Liu als Wei-Chen, Sydney Taylor als Amelia met Daniel Wu als Sun Wukong/The Monkey King. Stephanie Hsu van Everything Everywhere All at Once was een van de gastacteurs van het seizoen.

American Born Chinese

De beslissing om de serie te cancelen komt meer dan zeven maanden nadat het eerste seizoen van acht afleveringen op 24 mei werd uitgebracht. Het komt ook nadat de opties op de cast gisteren zijn verlopen, aldus bronnen. 20th Television is nog steeds van plan om de serie elders te verkopen.

American Born Chinese werd gecreëerd door Kelvin Yu op basis van Gene Luen Yangs stripverhaal en had een onberispelijke timing, want het werd gelanceerd in de nasleep van het prijzenseizoen van 2023, waarin Yeoh en Quan de ene na de andere trofee wonnen voor hun film Everything Everywhere All at Once, met als hoogtepunt dat beiden in maart een Oscar in de wacht sleepten.

Ondanks het feit dat Yeoh en Quan Hollywood's 'it'-duo van het moment zijn en de recensies goed waren, kon American Born Chinese geen groot genoeg publiek trekken en haalde het niet de wekelijkse Nielsen Top 10 streamingranglijst. Twee andere recente Disney Branded Television-series die de Nielsen Top 10 bereikten, Goosebumps (2023) en seizoen twee van The Santa Clauses, wachten op nieuws over hun toekomst, samen met Percy Jackson and the Olympians, dat net debuteerde als de best scorende première van een Disney Branded Television-serie aller tijden.

Met uitzondering van High School Musical: The Musical: The Series hebben de Disney Branded Television-series tot nu toe één of twee seizoenen gedraaid.

Yu was uitvoerend producent en showrunner van American Born Chinese. Destin Daniel Cretton (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings) regisseerde de seizoenspremière en -finale en was uitvoerend producent naast Melvin Mar en Jake Kasdan, Erin O'Malley, Asher Goldstein en Gene Luen Yang.
Video on youtube
Vorige aflevering
The Fourth Scroll
The Fourth Scroll
01x08
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
American Born Chinese