Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
American Gods - Seizoen 2 (eerste twee afleveringen)
8
Mandy Gelling-Potharst geeft American Gods - Seizoen 2 (eerste twee afleveringen) een 8.

American Gods - Seizoen 2 (eerste twee afleveringen)

The Battle Begins

De eerste twee afleveringen van het tweede seizoen heb ik gezien in de screeningroom van een bijzonder locatie in Amsterdam. Daar heb ik al over verteld in mijn nieuwsbericht hierover. Maar zoals beloofd nu ook de recensie over die bijzondere afleveringen. Ik was nieuwsgierig naar het tweede seizoen van American Gods. Na het op zijn zachtst gezegd bijzondere eerste seizoen kon ik niet wachten om te zien hoe de oorlog tussen de oude en nieuwe goden zich zou gaan ontwikkelen. Na de screener te hebben gezien kan ik zeggen: apart, kleurrijk, fantasievol en uitermate bloederig.

What happens if I don’t believe?

Waren de seksscènes in het eerste seizoen vrij expliciet en heftig, in het tweede seizoen laten ze weinig tot geen ruimte om je fantasie de vrij loop te laten bij gewelddadige acties. Het bloed spettert vrolijk in het rond met het daarbij behorende goor. Maar wat vooral opvalt in de eerste twee afleveringen zijn de werkelijk prachtige, uitbundige, fantasievolle en kleurrijke decors. Adembenemend mooi en af en toe kom je ogen te kort. Naast de decors, is ook de muziek uitstekend gekozen en passend. De regie en camerawerk laten weinig tot niets te wensen over en ook de acteurs doen weer, wat ze in het eerste seizoen ook al deden, fantastisch werk. Ze weten weg met het af en toe vreemde script met daarin nog vreemdere dialogen.

American Gods
© Starz


Great battles require great preparation.

Maar de acteurs schrikken daar niet voor terug en komen geloofwaardig en levensecht over. Voorop Ian McShane en Ricky Whittle als Mr. Wednesday en Shadow Moon. Maar ook Pablo Schreiber als Mad Sweeney en Emily Browning als Laura Moon doen uitstekend werk. Graag wil ik Crispin Glover als Mr. World even benoemen. Hij weet vreemde dialogen om te zetten naar volledig geloofwaardige teksten alsof hij het heeft over het weer. Al met al is de start van het tweede seizoen fascinerend, maar ik snap ook dat het niet iedereens kopje thee zal zijn. American Gods is een fantasyserie die je moet liggen, want je hebt echt weinig en toch juist enorm veel fantasie nodig om de serie te kunnen en willen volgen.

Mocht je het eerste seizoen nog niet hebben gezien, deze is te zien op Amazon Prime Video en op 11 maart start het tweede seizoen. Voor nu 8 punten voor een kleurrijke start van het tweede seizoen van American Gods.

Over de auter, Mandy Gelling-Potharst

Mandy Gelling-Potharst
Mandy (1966) schrijft vanaf 2013 recensies, nieuwsberichten en columns. Inmiddels is het schrijven en meedenken voor MijnSerie een grote hobby geworden waar ze voorlopig nog niet mee wil stoppen. Ook maakte ze tussen 2016 en 2018 elke week een radiocolumn op Roulette FM voor het programma Ochtend Oostrom met Peter Oostrom. Vanaf januari 2019 gingen de twee weer samenwerken door éénmaal per maand een MijnSerie Podcast te maken. En sinds september 2018 is ze content manager. Vanaf 1 maart 2020 is ze hoofdredacteur van MijnSerie. Het genre series waar ze naar kijkt is nu ook zo uitgebreid dat ze niet kan zeggen welk genre, naast horror/thriller en alles over Sherlock Holmes, ze nu het beste vindt. Alle genres hebben wel iets wat haar aanspreekt. Ze staat altijd open voor goede tips over series die ze nog niet op haar kijk- of wensenlijstje heeft staan
Bekijk profiel van Mandy Gelling-Potharst
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten