Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Ron Schoonwater geeft "And Just Like That… - Seizoen 1" een 7.5.
Geschreven door Ron Schoonwater op 10 april 2022.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

And Just Like That… - Seizoen 1

And Just Like That... zitten we weer in de wereld van Sex and the City.

Zonder Samantha, want Kim Cattrall had er om verschillende redenen geen zin meer in. Wel krijgt Samantha een plek in dit vervolg, maar dat blijft bij digitale berichtjes. Een ander personage krijgt slechts één aflevering om zich te laten zien. De gevolgen zijn vooral voor Carrie (Sarah Jessica Parker, Divorce) enorm. Het verlies, de rouw en het daaropvolgende herstel staat voor Carrie centraal in dit seizoen.

De kritiek die eerder gegeven werd op Sex and the City blijft nu ook bestaan.

Miranda (Cynthia Nixon, The Gilded Age) zit gevangen in een liefdeloos leven. De routine heeft haar leven overgenomen. Wanneer ze de sterke eigenzinnige non-binaire Che Diaz (Sara Ramirez, Grey's Anatomy) ontmoet staat haar wereld op zijn kop. Ze neemt in het kader van de liefde en het avontuur nogal drastische beslissingen. De carrièrevrouw van weleer transformeert compleet.

And Just Like That…
© HBO Max


Charlotte (Kristin Davis, Bad Teacher) heeft haar leven op orde. Het huwelijk met Harry (Evan Handler, Power) staat als een huis. Haar twee dochters (waarvan een geadopteerd is) zorgen voor de nodige reuring. Zeker omdat de perfectionistisch ingestelde Charlotte geconfronteerd wordt met pubers met een eigen wil. Wanneer een van de dochters haar eigen weg meer en meer wil volgen, vraagt dit nogal wat van het aanpassingsvermogen van Charlotte.

Het is en blijft het leven portretteren van de 'happy few'.

And Just Like That... staat in het teken van ouder zijn en worden. Dood gaan en gebreken krijgen zijn hier een onderdeel van. Om hip te zijn, komen er allerlei eigentijdse zaken voorbij die regelmatig behoorlijk overtrokken zijn. Het kent een bepaald realisme, maar het is soms tot zulke grote proporties opgeblazen dat het ongeloofwaardig is. In die zin blijft And Just Like That... 'slechts' een dramedy met soms serieuze thema's.

And Just Like That…
© HBO Max


De kritiek die eerder gegeven werd op Sex and the City blijft nu ook bestaan. Het gaat om drie (voorheen vier) succesvolle en heel rijke vrouwen. Hun bestaan kent alledaagse problemen. Aan de andere kant laten ze een wereld zien die de gemiddelde medemens alleen maar kent van het scherm. Het is en blijft het leven portretteren van de 'happy few'. Fijn escapisme voor degenen die ervan houden. Voor degenen die zich storen aan al dat gedweep met rijkdom en hun luxe problemen zou ik vooral willen zeggen: kijk niet! Voor de anderen is het een aangename vorm om even te ontsnappen aan de waan van de dag.
Video on youtube
Volg And Just Like That…
Vorige aflevering
The Last Supper: Entrée (2)
The Last Supper: Entrée (2)
02x11
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
And Just Like That…