Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Startdatum van tweede seizoen Arcane aangekondigd

Startdatum van tweede seizoen Arcane aangekondigd

Het tweede en laatste seizoen van Arcane heeft een startdatum.
De conclusie zal worden uitgebracht gedurende een periode van drie weken. De eerste reeks afleveringen verschijnt op 9 november. Act Two staat gepland voor 16 november en de laatste act van de serie wordt uitgebracht op 23 november. Er is ook een nieuwe after-show in de maak genaamd Afterglow. Meer details daarover worden bekendgemaakt.

De serie, geïnspireerd op de online multiplayergame League of Legends van Riot Games, is mede gemaakt door Christian Linke en Alex Yee en volgt de oorsprong van League-kampioenen Vi en Jinx, terwijl ze verstrikt raken in de machtsstrijd tussen de utopische stad Piltover en de onderdrukte ondergrondse stad Zaun.

In dit laatste hoofdstuk vormt de aanval van Jinx op de Raad de weg vrij voor een verschrikkelijke escalatie van het conflict tussen Piltover en Zaun. De stemmencast van seizoen 2 bestaat uit Hailee Steinfeld (Vi), Ella Purnell (Jinx), Katie Leung (Caitlyn), Reed Shannon (Ekko), Amirah Vann (Sevika), Mick Wingert (Heimerdinger), Ellen Thomas (Ambessa) en Brett Tucker (Gezongen) onder meer nog bekend te maken. Arcane wordt geanimeerd door Fortiche Production.

Seizoen 1 van Arcane leverde in 2022 vier Primetime Emmy Awards op, waaronder Outstanding Animated Program – de eerste streamingserie die in die categorie won. De serie won de Annie Awards 2022 met overwinningen in negen categorieën, waaronder Beste TV/Media, Beste Schrijven, Beste Stemacteren (Ella Purnell), Beste Regie, Beste Productieontwerp, Beste Karakteranimatie, Beste Storyboarding, Beste Karakterontwerp en Beste FX. De serie werd ook erkend door de gaminggemeenschap die Best Adaptation won tijdens The Game Awards (2022). Bovendien werd het Arcane-album genomineerd voor een Billboard Music Award 2022 voor Top Soundtrack.

Bekijk hieronder nogmaals de trailer van seizoen twee:
Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

Futsudo
vrijdag 20 september, 15:35
Lang op gewacht, maar nu eindelijk dan toch.
2
Log in om een reactie achter te laten