Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Baantjer beste politieserie aller tijden

Baantjer beste politieserie aller tijden

Uit onderzoek van HBO blijkt dat Baantjer de meest favoriete Nederlandse politieserie aller tijden is. HBO heeft onderzoek laten doen naar misdaadseries en veiligheid in Nederland. Dit naar aanleiding van de nieuwe politieserie True Detective die op 12 januari 2014 in première ging.

Baantjer, de serie gebaseerd op de boeken van rechercheur en schrijver Appie Baantjer, kreeg bijna een derde van de stemmen voor beste Nederlandse politieserie. Baantjer heeft twaalf seizoenen gekend van 1995 tot 2006 bij RTL4. In de 123 afleveringen speelden Piet Romer en Victor Reinier de illustere Amsterdamse detective Baantjer en zijn partner Vledder. Op dit moment speelt een theaterproductie van Baantjer, met Peter Tuinman en Mike Weerts, door heel Nederland.

Flikken Maastricht, waarvan op 14 maart 2014 het achtste seizoen begint, eindigde met 22 procent van de stemmen op de tweede plaats. Penoza, die naar alle waarschijnlijk een vierde seizoen gaat krijgen, staat op de derde plaats. Crime Scene Investigation is met tien procent van de stemmen de beste buitenlandse politieserie, gevolgd door de Duitse krimi Derrick met zeven procent, en NCIS volgt daarna.

Volgens de ondervraagden is Peter R. de Vries de beste misdaadverslaggever.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

anonymous
19 februari 2014, 05:46
Ha,ha,ha!
1
seriefan90
21 februari 2014, 16:41
wat is er grappig aan louis als je de serie niks vind hoef je niet te reageren.
-1
Log in om een reactie achter te laten