Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Komt Baantjer terug?

In totaal kreeg de serie Baantjer twaalf seizoenen, en op 1 december 2006 werd de allerlaatste aflevering uitgezonden van de serie gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks Baantjer. Maar nu klinken er toch plannen om Baantjer nieuw leven in te gaan blazen. Schrijver Peter Römer wil eerst nog vijf boeken schrijven en dan zijn ideeën voor een nieuwe reeks Baantjer’s ten uitvoer te brengen. Peter Römer heeft nog ideeën genoeg voor plekken in Amsterdam waar je een lijk kunt neerleggen.

In de televisieserie van RTL 4 onderzocht Jurriaan de Cock (Petrus ‘Piet’ Römer), met C-O-C-K samen met zijn partner Dick Vledder (Victor Reinier) twaalf seizoenen, 124 afleveringen lang moorden in Amsterdam. Het verhaal verliep altijd volgens een bepaald stramien. Na het nodige onderzoek, bestelden De Cock en Vledder een drankje in het café van Lowietje. Onder het genot van een biertje kwam De Cock altijd weer op een briljant idee dat tot de oplossing van de moord leidde. Om te eindigen bij hem thuis waar Mevrouw de Cock (Nienke Sikkema) dan ook te zien was.

Peter Römer is geen onbekende met de serie Baantjer, daar hij vele scripts schreef voor de serie. Wie dan de rollen van de Cock en Vledder op zich gaan nemen, zullen we moeten afwachten. Voorlopig komen er eerst nog wat boeken uit over Baantjer waarbij de volgende zich gaat afspelen in het concertgebouw, “De Cock en de moord op maat. Römer vertelde: “Ik vond het heel grappig om het een keer daar te doen. Maar er zijn nog zoveel andere plekken in Amsterdam.”

Hoop jij dat Baantjer gaat terugkeren op de televisie? Wie zou dan de Cock moeten gaan spelen, Thijs Römer misschien?


Vorige aflevering
De Cock en de onzichtbare moordenaar (deel 2)
De Cock en de onzichtbare moordenaar (deel 2)
12x08
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_BadWolf
16 feb 2017 12:49 -
Hopelijk dan zonder Victor Reinier(Vledder). Ik weet niet om het aan de persoon ligt of hetr personage, maar ik vind het een irritant/ arrogant figuur. Heeft in de serie geen idee waar hij mee bezig is. Zonder de Cock zou hij geen enkele zaak oplossen.
Reageer
avatar_JanWillemK
16 feb 2017 17:24 - 16 feb 2017 17:25
Wat had ik een grafhekel aan deze serie. Ik weet nog dat ik, toen ik ongeveer 12 jaar was, werd gedwongen om op vrijdagavond mee te kijken. Bah.
Reageer
avatar_seriefan90
25 feb 2017 11:21
Dit is anders wel een van de beste Nederlandse series ooit gemaakt dus slecht was ie absoluut bij verre niet.
Reageer
avatar_Simba55
16 feb 2017 18:11 -
Ik vond het een heerlijke serie met heel veel herkenbare lokaties als echte Amsterdamse.De rol van Piet Romer als Baantjer is wel lastig te evenaren.
Reageer
avatar_leomeij
19 maa 2017 23:22 -
Mooie serie was het, ik zie Peter Tuinman als een geschikte De Cock
Reageer
Baantjer