Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Vijfde en laatste seizoen van Babylon Berlin krijgt officieel groen licht

Het wachten op nieuws is voorbij... Babylon Berlin komt officieel terug voor een vijfde en laatste seizoen.

De toekomst van het populaire periodieke drama is onderwerp van discussie geweest sinds Sky Deutschland zich terugtrok uit de oorspronkelijke opdracht, waardoor er een financieringstekort ontstond voor de serie die Sky deelt met de Duitse zender ARD Degeto.

Babylon Berlin

Er werd nog steeds verwacht dat de serie door zou gaan, met producenten die zeiden dat ze verwachtten dat er een laatste seizoen zou komen en hoofdrolspeelster Liv Lisa Fries die onlangs vertelde over plannen om de serie later in 2024 op te nemen.

Vandaag werd het nieuws officieel: X-Filme Creative Pool produceert seizoen vijf in coproductie met Beta Film en lokale omroepen ARD Degeto, SWR, WDR en Radio Bremen.

Het nieuwe seizoen speelt zich af in de donkerste periode van de Duitse geschiedenis, in februari 1933, toen de Nazipartij aan de macht kwam. Het regisseur/schrijverstrio Henk Handlogten, Achim von Borries en Tom Tykwer keert terug voor de finale, met Volker Bruch en Fries die hun rollen van Gereon Rath en Charlotte Ritter hernemen.

De opnames voor de acht nieuwe afleveringen, die gebaseerd zijn op Volker Kutschers vijfde roman The March Fallen, beginnen in de herfst, afhankelijk van de goedkeuring van de ARD-commissies.

Coproducenten zijn Christoph Pellander en Carolin Haasis van ARD Degeto, Manfred Hattendorf en Monika Denisch van SWR en Alexander Bickel en Caren Toennissen-Brand van WDR.

Uitvoerend producenten voor X-Filme zijn Stefan Arndt, Uwe Schott en Michael Polle en coproducenten voor Beta Film zijn Jan Mojto, Dirk Schürhoff en Moritz Herzogenberg.

De serie is een lokale en internationale hit, verkocht in 140 gebieden en Netflix biedt de serie aan in de VS. MHz Choice heeft onlangs de rechten voor de afleveringen verworven en lanceerde afgelopen week seizoen vier.

X Filme Creative Pool bazen Stefan Arndt, Uwe Schott en Michael Polle zeiden: "We willen onze partners bij ARD en Beta Film bedanken voor hun moed en vertrouwen om Babylon Berlin samen met ons tot een goed einde te brengen. Gedurende de vele jaren van deze productie hebben het historische verleden en het heden zich herhaaldelijk op soms angstaanjagende manieren met elkaar verweven. We zijn ongelooflijk dankbaar dat we deze cyclus nu kunnen afsluiten met 1933 en kunnen laten zien hoe het einde van een democratie eruitzag. We hopen van harte dat het heden zich het nieuwe seizoen niet zal herhalen."

Thomas Schreiber, CEO van ARD Degeto Film, zei dat de serie "de standaard heeft gezet en heeft bewezen dat Duitsland internationaal succesvolle series kan produceren."

Jan Mojto, CEO van Beta Film, voegde hieraan toe: "De New York Times publiceerde onlangs de kop 'Babylon Berlin, Babylon America', gekoppeld aan een oproep aan lezers om de serie te bekijken om de ontwikkelingen van het land en de parallellen met de Weimar Republiek te begrijpen. Babylon Berlin is niet alleen indrukwekkend actueel, maar vindt ook overal ter wereld weerklank bij het publiek - aan beide zijden van de Atlantische Oceaan en in meer dan 140 landen.

"In het laatste seizoen van Babylon Berlin leggen we februari 1933 onder het vergrootglas: Zelden is een samenleving in zo'n korte tijd radicaler verscheurd dan Duitsland in deze chaotische maand," zeggen Handloegten, von Borries en Tykwer in een verklaring. "Niet alleen Gereon Rath en Charlotte Ritter, maar al onze hoofdpersonen moeten zich realiseren dat ze nog maar een paar opties hebben: Zich ondergeschikt maken, hun leven riskeren in openlijk verzet, zich terugtrekken in innerlijke emigratie of vluchten in ballingschap. Deze beslissende maand opent echter ook de mogelijkheid om de loop van de geschiedenis op het nippertje te veranderen."
Vorige aflevering
Episode 12
Episode 12
04x12
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Futsudo
28 jun 2024 09:09 -
Geweldig verhaal, geweldige acteurs, geweldige serie en dit vijfde seizoen is dan ook geweldig nieuws.
Reageer
Babylon Berlin