Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Wichita van Rijkom geeft "Based on a True Story - Seizoen 1" een 8.
Geschreven door Wichita van Rijkom op 21 juni 2024.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Based on a True Story - Seizoen 1

In Based on a True Story is Ava gek op true crime podcasts. Ze droomt ervan er zelf één te maken. Wanneer ze denkt een seriemoordenaar op het spoor te zijn besluit ze haar eigen podcast over hem te maken. Of misschien beter gezegd: met hem…

De Amerikaanse serie Based on a True Story is geen typische misdaadserie. Gevuld met de nodige absurditeit en een vleugje sarcasme is deze comedy een combinatie van grappig en mysterieus. Alles draait om een podcast over een seriemoordenaar, gemaakt door een koppel dat geobsedeerd door dit onderwerp is. De reden waarom hun podcast niet is zoals alle anderen is een bijzondere. Hun podcast bevat namelijk, naar eigen zeggen, verslagen en interviews met de seriemoordenaar zelf.

Het verhaal is wat apart, niet bepaald realistisch te noemen, maar dat past ook bij het genre van deze serie.

Nathan (Chris Messina, The Mindy Project) is een oud-tennisprof die nu lesgeeft op een rijkeluisclub in Beverly Hills. Hij voelt zich een loser doordat hij door een blessure zijn topsportcarrière moest opgeven. Zijn zwangere vrouw Ava (Kaley Cuoco, The Big Bang Theory) is makelaar en helemaal gek van moordmysteries. Ze mist de passie in hun relatie en zoekt daarom op allerlei plekken naar manieren om de spanning terug te brengen in haar leven.

Tijdens het scrollen kwam ik de titel toevallig tegen en aangezien de bijbehorende omschrijving mij wel aansprak besloot ik eens een aflevering te kijken. Al snel volgde de rest van het eerste seizoen, dat ik daarna in enkele dagen volledig had bekeken. Ik was positief verrast door de serie. Technisch gezien is er niet veel mis met Based on a True Story. Het acteerwerk is prima, de sets zijn overtuigend en de humor is oprecht grappig op momenten. Het verhaal is wat apart, niet bepaald realistisch te noemen, maar dat past ook bij het genre van deze serie. Kortom, ik heb mij prima vermaakt.

Wanneer loodgieter Matt (Tom Bateman, Behind Her Eyes) langskomt om aan de leidingen te werken, ontstaat er al gauw een vriendschap tussen hem en Nathan. Ava vertrouwt de boel echter niet en haalt zich de gekste dingen in het hoofd. Niet veel later is ze er zeker van: Matt is de seriemoordenaar die LA in z’n greep heeft! In tegenstelling tot hem aangeven heeft ze echter een ander plan. Ze wil met hem gaan samenwerken om zo zelf een succesvolle podcast te kunnen maken over haar favoriete onderwerp: moordmysteries. Ze moet hier alleen nog even haar man van zien te overtuigen.

Based on a True Story
© Peacock


Het eerste seizoen van Based on a True Story telt acht afleveringen en was oorspronkelijk te zien op Peacock in de VS. Inmiddels is het volledige seizoen te zien via Amazon Prime Video en is er ook al een tweede seizoen aangekondigd. Dit is goed nieuws, want het eerste seizoen eindigt met nogal een open einde. Eigenlijk had ik dit niet verwacht. Persoonlijk vond ik het verhaal namelijk erg geschikt voor een miniserie of in elk geval een seizoen met een begin en eind. Ergens vind ik het wel jammer dat er voor deze route is gekozen. Hoewel ik denk dat een volgend seizoen zeker de moeite waard is, zou ik het leuker hebben gevonden om nu al wat meer antwoorden op vragen te hebben gehad.

Eén onderdeel van de serie waar ik mij soms wel aan irriteerde waren de dromen die voorbij kwamen.

Eén onderdeel van de serie waar ik mij soms wel aan irriteerde waren de dromen die voorbij kwamen. Verschillende karakters hadden soms dromen die levensecht leken en als normale scènes te zien waren, waarna het personage ineens wakker werd en alles nep bleek te zijn. Het was fijn dat dit laatste gelijk duidelijk werd maar ik vond de dromen niet altijd veel toevoegen aan het verhaal. Een keertje is niet erg maar het gebeurde te vaak gedurende het seizoen wat mij betreft.

Je moet van dit genre houden om de serie te kunnen waarderen. Ik kan me voorstellen dat als dit je humor niet is, je Based on a True Story vooral flauw en te absurdistisch vindt. Het is ook op het randje af en toe, maar mij zat het niet in de weg om toch van de serie te genieten. De chemie tussen de drie hoofdrolspelers is erg goed en allemaal spelen ze hun rollen geloofwaardig. De combinatie tussen de misdaad en humor vond ik wel eens fijn en deed mij op momenten wat aan Dexter denken. Hoewel ik wel moet bekennen dat die serie kwalitatief toch echt een stuk beter is. Desalniettemin ben ik erg nieuwsgierig naar seizoen twee en zal ik zeker weer klaar zitten om die te kijken zodra deze uitkomt.

Based on a True Story
© Peacock
Video on youtube
Volg Based on a True Story
Vorige aflevering
The Universe
The Universe
01x08
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Based on a True Story