Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Ron Schoonwater geeft "Beck - Seizoen 10 (eerste deel)" een 8.
Geschreven door Ron Schoonwater op 30 april 2023.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Beck - Seizoen 10 (eerste deel)

Twee afleveringen van Beck die het oude vertrouwde niveau halen.

Tegenwoordig zie je wel vaker dat seizoenen opgeknipt worden. Het is een marketing truc die extra geld oplevert. Vaak mag je namelijk twee keer het bedrag betalen wat je voorheen voor een heel seizoen betaalde. Het is waarschijnlijk een manier om de hogere kosten te financieren maar echt klantvriendelijk voelt het niet. In het geval van Beck komt de televisieserie vaak ook beschikbaar via NPO dus in die zin is de schade te overzien.

Het verhaal zit uitstekend in elkaar.



Nu moet gezegd worden dat vooral het eerste verhaal van anderhalf uur ouderwets goed is. Het verhaal zit uitstekend in elkaar. De spanning is voelbaar zonder dat de persoonlijke verhaallijnen vergeten worden. Kinderen worden vermist en een aantal van hen wordt vermoord teruggevonden. De grote vraag is natuurlijk wie hiervoor verantwoordelijk is. Dat er meer achter zit dan in het begin gedacht is een logisch gegeven in een detectiveserie als Beck. De verdere introductie van de kleinzoon van Beck zorgt ervoor dat deze aflevering wat extra dynamiek kent.

Beck
© TV 4


De tweede aflevering van anderhalf uur gaat over een zoekgeraakte laptop met staatsgeheimen erop. Een moord in een koopjeshal lijkt daar direct verband mee te hebben. Wanneer de Säpo (de Zweedse veiligheidsdienst) zich ermee gaat bemoeien weet het team rondom Beck dat er meer aan de hand is. Dat deze dienst de politie eerder tegen dan meewerkt zorgt ervoor dat het team nog veel vasthoudender wordt om de zaak op te lossen. Deze aflevering zorgt er vooral voor dat de persoonlijke beslommeringen van een van de hoofdpersonen een grote rol krijgt. De uitkomst is misschien wat voorspelbaar. Het is overigens de vraag waarom Steinar (Kristof Hivju, Game of Thrones) op komt dagen, want zijn bijdrage is verwaarloosbaar.

Na zoveel jaar een rol spelen is het duidelijk dat de acteurs hun personages tot in het DNA kennen.



Beck heeft zijn sporen allang verdiend. Meestal kent het verhaal een bepaald stramien en oplossingen. Daar stapt men in het tweede deel van dit seizoen vanaf. Meest opvallende is misschien nog wel dat de vaak hilarische afsluiting met Beck en zijn buurman dit eerste deel van dit seizoen niet meer op het einde van de aflevering plaatsvindt maar in het midden van de afleveringen zit. Over het acteren niets dan lof. Na zoveel jaar een rol spelen is het duidelijk dat de acteurs hun personages tot in het DNA kennen. Beeldvoering en de opbouw van de verhalen zitten goed in elkaar. De televisieserie loopt niet voor niets al zoveel jaar. Vooral hulde voor de eerste aflevering, want dat laat oude tijden herleven. Het is de belangrijkste reden dat ik een acht geef.

Er is nog geen trailer beschikbaar van dit seizoen.
Volg Beck
Vorige aflevering
Deadlock
Deadlock
09x04
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Beck