Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Marcel geeft "Behind Her Eyes - Eerste aflevering" een 7.
Geschreven door Marcel op 26 februari 2021.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Behind Her Eyes - Eerste aflevering

De eerste aflevering van Behind Her Eyes lijkt op het eerste gezicht een wel erg saai dramaverhaal. Echter, sluimeren er een aantal aparte dingen op de achtergrond die je aandacht erbij houden.

Behind Her Eyes is een Netflix adaptatie van het door Sarah Pinborough geschreven boek met dezelfde naam. In de eerste aflevering worden twee verhaallijnen gevolgd. Ten eerste het leven van de pas gescheiden Louise (Simona Brown, Kiss Me First) en haar zoon Adam (Tyler Howitt, His Dark Materials). Ten tweede het leven van de psychiater David (Tom Bateman, Da Vinci's Demons) met zijn vrouw Adele (Eve Hewson, The Knick). Het acteerwerk dat we van deze acteurs zien is leuk om naar te kijken.

[image-262364]

Na de scheiding van haar man is Louise wat vast komen te zitten in haar leven. In de ochtend brengt ze haar zoon naar school en daarna gaat ze aan het werk als secretaresse in een psychiatrische praktijk. Om wat los te komen gaat ze op een avond uit met haar vriendin. Op zich een normaal leven voor de gemiddelde twintiger/dertiger. Het leven van David en Adele is ook erg gewoon. Ze zijn pas naar Londen verhuist voor zijn baan als psychiater. Hij werkt, zij is huisvrouw.

Op het eerste gezicht lijkt dit op een wel erg saai dramaverhaal. Echter, sluimeren er een aantal aparte dingen op de achtergrond. Louise lijdt bijvoorbeeld aan paniekaanvallen en er wordt gesuggereerd dat ze een traumatische ervaring heeft gehad. Daarnaast is de relatie tussen David en Adele erg bijzonder. Hij houdt overduidelijk niet van haar, en er speelt iets bovennatuurlijks rondom Adele wat nog niet wordt verklaard in de eerste aflevering. Deze bijzondere gebeurtenissen zorgen ervoor dat er genoeg vragen worden opgeworpen om geïnteresseerd te zijn in de tweede aflevering.

Ik weet nog niet wat voor serie Behind Her Eyes gaat zijn. Is het een drama? Een thriller? Een bovennatuurlijk verhaal? Of misschien alles tegelijk? Wat ik wel weet is dat het voor de kijker genoeg vragen opwerpt om verder te kijken. Zelf ben ik erg benieuwd waar het verhaal heen gaat…
Video on youtube
Volg Behind Her Eyes
Vorige aflevering
Behind Her Eyes
Behind Her Eyes
01x06
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_Linda1969
28 feb 2021 09:12 -
Ze vermelde dat psychiater David (Tom Bateman de nieuwe Jamie Dornan zou zijn ( zijn accent en voorkomen) , maar helaas is dat het niet voor mij.. verder een leuke serie met een leuke onverwachtse eind
Reageer
avatar_Bo0809
17 maa 2021 19:05 -
In deze recensie wordt de naam Adam door elkaar gehaald met David. Misschien handig om nog even aan te passen? Anders krijgt de relatie tussen Adele en de zoon van Louise wel een hele gekke lading.
Reageer
avatar_Mandy1966
18 maa 2021 10:23
Het is gewijzigd, bedankt voor het doorgeven.
Reageer
avatar_MarcelKeurentjes
18 maa 2021 09:07 -
Ha! Ik zie het nu ook. Zal het even aan de redactie doorgeven. Thanks voor het doorgeven.
Reageer
Behind Her Eyes