Leuk?
0
1
Bekijk stemmen

Big Shot (2021) en The Mighty Ducks (2021): Game Changers gecanceld door Disney+

Na twee jaar is het game over voor de sportcomedy's Big Shot (2021) en The Mighty Ducks (2021): Game Changers. Disney+ heeft beide series geannuleerd en er komen dus geen derde seizoenen.

Big Shot (2021) is gemaakt door David E. Kelley, Dean Lorey en Brad Garrett. Stamos, Jessalyn Gilsig, Richard Robichaux, Sophia Mitri Schloss, Nell Verlaque, Tiana Le, Monique Green, Tisha Custodio, Cricket Wampler, Yvette Nicole Brown en Sara Echeagaray spelen de hoofdrollen.

Nadat hij uit de NCAA is gezet, krijgt basketbalcoach Marvyn Korn (Stamos) een kans op verlossing met een coachpositie op een elite privéschool, de Westbrook School for Girls. Korn leert al snel dat de tieners om empathie en kwetsbaarheid vragen - vreemde begrippen voor deze stoïcijnse coach. Door te leren hoe hij contact kan maken met zijn spelers, begint Korn te groeien tot de persoon die hij altijd heeft willen zijn.

Big Shot (2021)

De serie ging in april 2021 in première en werd in september van dat jaar verlengd voor een tweede seizoen. Het tweede seizoen ging afgelopen oktober van start, anderhalf jaar na de première van het eerste seizoen.

De annulering is geen grote verrassing aangezien de serie geen grote hit was voor Disney+. Bovendien zijn sportseries duur omdat ze ingewikkeld en moeilijk te filmen zijn.

Ook het team van The Mighty Ducks (2021): Game Changers is op de bank gezet. Kijkers krijgen ook hiervan geen derde seizoen te zien. De serie is een comedy-drama voortzetting van de jaren 1990 films. The Mighty Ducks (2021): Game Changers is ontwikkeld door filmcreator Steve Brill, Josh Goldsmith en Cathy Yuspa.

In de serie spelen Lauren Graham, Emilio Estevez, Josh Duhamel, Brady Noon, Maxwell Simkins, Swayam Bhatia, Julee Cerda, Luke Islam, Bella Higginbotham, Taegen Burns, Kiefer O'Reilly, De'Jon Watts en Naveen Paddock de hoofdrol.

The Mighty Ducks (2021)

Het jeugdhockeyteam Mighty Ducks speelt zich af in het huidige Minnesota en is uitgegroeid van een schamele underdog tot een ultracompetitief krachtpatserteam. Nadat de twaalfjarige Evan Morrow (Noon) onherroepelijk uit de Ducks is gezet, gaan hij en zijn moeder, Alex (Graham), en vriend Nick Gaines (Simkins) op pad om hun eigen team van buitenbeentjes op te bouwen - om de moordende, koste wat kost winnende cultuur van de hedendaagse jeugdsport uit te dagen. Met de hulp van de oorspronkelijke coach van de Ducks, Gordon Bombay (Estevez), herontdekken ze het plezier van spelen uit liefde voor het spel.

De serie ging in maart 2021 in première en werd in augustus van dat jaar verlengd voor een tweede seizoen. In november werd bekend dat Estevez' optie voor het tweede seizoen niet werd opgenomen vanwege creatieve verschillen en een contractueel geschil. Een maand later voegde Duhamel zich bij de cast. Het tweede seizoen ging afgelopen september van start, anderhalf jaar na de première van het eerste seizoen.

Peter Rice was een groot voorstander van de series. Maar de voormalige voorzitter van Disney General Entertainment Content voor The Walt Disney Company, werd in juni ontslagen ondanks dat hij onlangs zijn contract had verlengd tot 2024. De Wall Street Journal berichtte:

"Een hoge Disney-functionaris noemde de beslissing van de heer Rice om twee worstelende series op de Disney+ streamingdienst - The Mighty Ducks (2021) en Big Shot (2021) - te verlengen als voorbeelden van twijfelachtige dealmaking. Beide series kostten meer dan 50 miljoen dollar en geen van beide had het soort succes getoond dat extra seizoenen verdiende, zei deze ambtenaar.

Maar mensen die bekend zijn met de denkwijze van de heer Rice betoogden dat de series gedeeltelijk werden verlengd omdat de Covid-19 pandemie het een uitdaging maakte om nieuwe programma's te ontwikkelen en te produceren en dat beide goed werden beoordeeld.

Ook vond de heer Rice dat er niet genoeg stabiliteit was op het platform en dat het belangrijk was om enige consistentie te hebben zodat kijkers niet gefrustreerd zouden raken door series die komen en gaan, zeiden ze."
Video on youtube
Vorige aflevering
Moving On
Moving On
02x10
Leuk?
0
1
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Big Shot (2021)