Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Zesde seizoen van Black Mirror komt binnenkort naar Netflix

Zesde seizoen van Black Mirror komt binnenkort naar Netflix

Het is terug! Black Mirror komt in juni terug en het zesde seizoen wordt het meest onvoorspelbare tot nu toe als we bedenker Charlie Brooker mogen geloven.
De donkere, satirische anthologieserie heeft altijd een element van het onverwachte in zich gehad, maar in het zesde seizoen heeft bedenker Charlie Brooker zelfs zichzelf verrast vertelde hij aan Tudum.

"Ik heb altijd gevonden dat Black Mirror verhalen moet bevatten die volledig van elkaar verschillen, en mensen - en mezelf - moet blijven verrassen, want wat is anders het nut? Het moet een serie zijn die niet gemakkelijk te definiëren is en zichzelf steeds opnieuw uitvindt," aldus de schrijver, bedenker en uitvoerend producent.

13452 Black Mirror foto 10

Dat is dus precies wat hij heeft gedaan. Niet elke aflevering van het nieuwe seizoen zal precies zijn wat je verwacht, maar dat is juist de bedoeling.

"Deels als uitdaging, en deels om de dingen fris te houden voor zowel mijzelf als de kijker, begon ik dit seizoen met het bewust ter discussie stellen van enkele van mijn eigen kernveronderstellingen over wat ik kon verwachten," zegt Brooker. "Bijgevolg deze keer, naast enkele van de meer bekende Black Mirror elementen, ook een paar nieuwe, waaronder enkele waarvan ik eerder heb gezworen dat ze nooit in de serie zouden voorkomen, om de parameters van wat 'een Black Mirror aflevering' is wat op te rekken. De verhalen zijn allemaal nog steeds Black Mirror van toon, door-en-door, maar met een aantal gekke schommelingen en meer variatie dan ooit tevoren."

13452 Black Mirror foto 1

Die verscheidenheid geldt zowel voor het onderwerp van de afleveringen als voor de lange, lange lijst van acteurs die meedoen aan seizoen zes. "Om dit alles tot leven te brengen hebben we een ongelooflijke lijst van walgelijk bekwame, slimme regisseurs die samenwerken met een cast van acteurs die zo getalenteerd zijn dat ze eerlijk gezegd geen bestaansrecht hebben," aldus Brooker.

Onder deze te getalenteerde acteurs: Aaron Paul (Breaking Bad), Anjana Vasan (We Are Lady Parts), Annie Murphy (Schitt's Creek), Auden Thornton (This Is Us), Ben Barnes (The Punisher), Clara Rugaard (The Rising), Daniel Portman (Game of Thrones), Danny Ramirez (Marvel's The Falcon and the Winter Soldier), auteur/regisseur David Shields, Himesh Patel (Station Eleven), John Hannah (Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D., Josh Hartnett (Penny Dreadful), Kate Mara (House of Cards (2013), Michael Cera (Arrested Development), Monica Dolan (A Very English Scandal), Myha'la Herrold (Industry), Paapa Essiedu (The Capture), Rob Delaney (The Man Who Fell to Earth), Rory Culkin (Under the Banner of Heaven), Salma Hayek Pinault (30 Rock), Samuel Blenkin (The Witcher: Blood Origin) en Zazie Beetz (Atlanta).

Niets bijzonders dus.

De serie, die is geschreven en gecreëerd door Charlie Brooker, telt Brooker, Jessica Rhoades, Annabel Jones en Bisha K. Ali onder de uitvoerende producenten en komt van Brooker en Jones' productiemaatschappij Broke & Bones.

Het zesde seizoen van Black Mirror gaat in juni in première. Brooker zegt: "Ik kan niet wachten tot mensen het allemaal gaan bekijken en hoop dat ze ervan genieten, vooral van de stukken die ze niet zouden moeten bekijken."

Hieronder nog enkele foto's en de trailer van het zesde seizoen van Black Mirror.

13452 Black Mirror foto 2

13452 Black Mirror foto 5

13452 Black Mirror foto 3

13452 Black Mirror foto 4

13452 Black Mirror foto 9

13452 Black Mirror foto 6

13452 Black Mirror foto 7

13452 Black Mirror foto 8
Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

Futsudo
28 april 2023, 14:54
Geweldig nieuws en ben wel benieuwd naast de enkele van de meer bekende Black Mirror elementen ook naar de nieuwe elementen die Charlie Brooker heeft bedacht. Stiekem verwacht ik er wel veel van als ik het bericht zo lees.
0
Flash
28 april 2023, 15:02
Heel erg benieuwd naar!
0
Log in om een reactie achter te laten