Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Bloodlands keert terug

Bloodlands keert terug

Heel even leek het erop dat Bloodlands slechts één seizoen zou gaan krijgen, maar er komt meer.
De Britse misdaadserie Bloodlands van Jed Mercurio (Line of Duty) met James Nesbitt (The Missing) in de hoofdrol is vernieuwd met een tweede seizoen door de BBC. Het eerste seizoen ging op 21 februari in première en de laatste aflevering werd op 14 maart uitgezonden bij BBC One.

De première in Groot-Brittannië had 8.2 miljoen kijkers en daarmee werd het de grootste nieuwe dramaserie première, sinds juni, voor de BBC. Meer dan 50 procent van de kijkers keken in Noord-Ierland waar de serie zich afspeelt. Op 15 maart zal de serie bij de AMC streamingdienst Acorn TV in de Verenigde Staten van start gaan. AMC heeft een optie op meerdere seizoenen, maar moet het tweede seizoen nog bestellen.



De noir-achtige dramaserie volgt DCI Tom Brannick (Nesbitt), een ervaren detective die in zijn eigen duistere verleden duikt om een ​​beruchte cold case met een enorme persoonlijke betekenis op te lossen: een reeks mysterieuze verdwijningen die verband houden met een turbulente periode in de Noord-Ierse geschiedenis van meer dan 20 jaar geleden. Andere casteden zijn Charlene McKenna, Lisa Dwan, Lorcan Cranitch, Ian McElhinney, Michael Smiley, Susan Lynch en Lola Petticrew.

De kat-en-muisthriller is gesitueerd in Noord-Ierland en de opnames vinden opnieuw plaats in Belfast en de omliggende gebieden, waaronder Strangford Lough. Bloodlands is geschreven door Chris Brandon en geregisseerd door Pete Travis (Fearless).
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

PetrolM
18 maart 2021, 13:27
super serie, spannend tot het eind. Blij dat er een 2e komt.
0
Log in om een reactie achter te laten