Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Misdaadserie Blue Lights vernieuwd met twee nieuwe seizoenen door BBC

Het politiedrama uit Belfast is nog vóór het tweede seizoen is begonnen vernieuwd met twee nieuwe seizoenen.

Seizoen twee van het politiedrama Blue Lights uit Belfast moet nog op het scherm verschijnen, maar de BBC heeft al bevestigd dat het terugkomt voor seizoen drie en vier.

Het nieuws werd onthuld als onderdeel van een nieuwe reeks dramaopdrachten van de omroep, waaronder een spin-off van het populaire juridische drama The Split en een originele romantische komedie met Sex Education-ster Aimee Lou Wood in de hoofdrol.

14885 Blue Lights s2 foto

Zowel seizoen drie als vier van Blue Lights zullen elk uit zes afleveringen bestaan en hetzelfde creatieve team hebben als de vorige twee, onder leiding van Declan Lawn en Adam Patterson.

Over de aankondiging zeiden ze "We zijn erg blij dat de BBC Blue Lights op deze manier steunt. Vanaf het begin wilden we een serie schrijven met een groots en ambitieus verhaal en deze beslissing geeft ons alles wat we nodig hebben om dat te doen. Dank aan de BBC, aan Two Cities/STV en Gallagher Films, en aan onze briljante cast en crew. Maar bovenal dank aan ons publiek dat zo krachtig heeft gereageerd op de serie. Tijd voor ons om aan het werk te gaan!"

Co-creators en uitvoerend producenten Stephen Wright (Two Cities Television) en Louise Gallagher (Gallagher Films) voegden toe: "Een vernieuwing voor twee seizoenen is een overweldigende blijk van vertrouwen in Blue Lights - de schrijvers, de cast, de crew en het hele productieteam.

"De BBC is een uitzonderlijke partner die ons heeft geholpen om de serie naar een hoger niveau te tillen. Ik wil iedereen in het Blue Lights-team bedanken voor het vertrouwen en de steun die ze onze serie hebben gegeven; we werken met de beste mensen.

"Er zijn nog zoveel verhalen te vertellen en we kunnen niet wachten om weer aan de slag te gaan met het Blue Lights team in Belfast."

Lindsay Salt, BBC Director of Drama, voegt hieraan toe: "We waren overdonderd door de reacties op Blue Lights en ik ben erg blij dat we nu kunnen bevestigen dat we nog twee seizoenen van ons geliefde drama uit Belfast gaan uitzenden. Adam en Declan hebben briljante ideeën over de volgende stap voor de personages en ik kan niet wachten om de kijkers te laten zien wat er in petto is."

Seizoen één werd een van de top 10 drama's voor de omroep toen het in 2023 van start ging. In het tweede seizoen hernemen Siân Brooke en Martin McCann de rollen van groentje Grace Ellis en haar partner, de ervaren politieagent Stevie Neil.

Katherine Devlin en Nathan Braniff zijn ook terug als Grace's nieuwe collega's Annie Conlon en Tommy Foster, net als Joanne Crawford en Andi Osho als respectievelijk sergeant Helen McNally en sergeant Sandra Cliff.

Er komen een paar nieuwe gezichten bij, waaronder Frank Blake als de nieuwe agent Shane Bradley en Seamus O'Hara en Seána Kerslake als Lee Thompson en zijn zus Mags.

Blue Lights seizoen twee gaat in het voorjaar van 2024 van start.
Vorige aflevering
The Loyal
The Loyal
02x06
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Blue Lights