Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Spin-off van Bosch rondom Renée Ballard krijgt serieorder van Prime Video

Spin-off van Bosch rondom Renée Ballard krijgt serieorder van Prime Video

Het Bosch-universum breidt zich verder uit. Prime Video heeft een serie van tien afleveringen besteld voor het nog titelloze project over nieuw personage Renée Ballard.
De nieuwe serie is een spin-off van Bosch over de Cold Case Division van de LAPD en één van de twee projecten geïnspireerd op het werk van bestsellerauteur Michael Connelly waar Amazon MGM Studios sinds februari aan werkt.

Het titelloze Renée Ballard-project draait om een personage dat tot nu toe niet in de twee Bosch-series is verschenen. Het volgt rechercheur Renée Ballard, die de nieuwe cold case divisie van de LAPD moet leiden - een slecht gefinancierde, vrijwillige eenheid met de grootste hoeveelheid zaken in de stad. Ballard benadert deze zaken met empathie en vastberadenheid. Wanneer ze tijdens haar onderzoeken een grotere samenzwering ontdekt, kan ze rekenen op de hulp van haar gepensioneerde bondgenoot Harry Bosch om de gevaren die zowel haar eenheid als haar leven bedreigen het hoofd te bieden.

14349 Michael Alaimo en Kendall Sherwood

Connelly zal de nieuwe serie produceren onder zijn Hieronymus Pictures vlag samen met Fabel Entertainment. Michael Alaimo (foto links), co-producer van The Closer en co-uitvoerend producent van Fear The Walking Dead en Kendall Sherwood (foto rechts), producent van Major Crimes en co-uitvoerend producent van Hawaii Five-0 fungeren beiden als showrunners.

"Michael Connelly creëert van boek tot scherm authentieke en spannende verhalen, geleid door karakteristieke personages die het publiek raken en met elkaar in contact brengen. Renée Ballard is zo'n personage. Ze wist lezers meteen te boeien met hints naar een problematisch verleden en een beschermende laag van eigenaardigheden die ze ontwikkelde om te overleven," zegt Lauren Anderson, hoofd AVOD originals, unscripted en gerichte programmering bij Amazon MGM Studios. "We kijken ernaar uit om het Bosch-universum uit te breiden met Michael en kijkers kennis te laten maken met Ballards persoonlijke benadering van het nastreven van gerechtigheid."

Connelly voegt toe: "Het is zo spannend om Renée Ballard naar het scherm te brengen en om dit te doen met Prime Video, al tien jaar mijn streamingpartners. Deze serie zal dezelfde authenticiteit en stuwende kracht hebben als Bosch: Legacy. Fans van de boeken zullen er dol op zijn."

Het eveneens titelloze J. Edgar-project, het tweede project, is nog in ontwikkeling. Het volgt de voormalige partner van Harry Bosch, detective Jerry Edgar, die wordt ingezet voor een undercover FBI-missie in Little Haiti, Miami.

Bosch: Legacy, de eerste spin-off van Bosch, was onlangs klaar met het tweede seizoen en werd al vroeg vernieuwd voor seizoen drie, nog voor het tweede seizoen van start ging.

Legacy volgt Harry Bosch (Titus Welliver), een gepensioneerde rechercheur die privédetective is geworden, terwijl hij aan het volgende hoofdstuk van zijn carrière begint, advocate Honey 'Money' Chandler (Mimi Rogers), die worstelt om haar geloof in het rechtssysteem te behouden nadat ze een moordpoging heeft overleefd en Maddie Bosch (Madison Lintz), terwijl ze de mogelijkheden en uitdagingen ontdekt van een groentje als patrouilleagent in de straten van Los Angeles.

"Alaimo en Sherwood hebben ongelooflijk werk geleverd door Renée tot leven te brengen en een serie te maken die eigentijds en fris aanvoelt en tegelijkertijd het universum van Michael Connelly eer aandoet. Als de producenten van Bosch en Bosch: Legacy, zijn we er zeker van dat de fans zullen genieten van dit nieuwe deel in de franchise," zegt Henrik Bastin, Executive Producer en CEO, Fabel Entertainment.

Het Renée Ballard-project wordt geproduceerd door Connelly, Michael Alaimo en Kendall Sherwood. Henrik Bastin en Melissa Aouate zullen uitvoerend produceren voor Fabel Entertainment met Jasmine Russ als co-uitvoerend producent. Jamie Boscardin Martin en Trey Batchelor zijn ook co-uitvoerende producenten. Theresa Snider is co-uitvoerende producent voor Hieronymus Pictures.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

Birgul89
22 november 2023, 16:24
Love ittt
0
Log in om een reactie achter te laten