Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Netflix cancelt documentaireserie Break Point na twee seizoenen

Netflix cancelt documentaireserie Break Point na twee seizoenen

Slechte kijkcijfers heeft ervoor gezorgd dat Netflix besloten heeft om de documentaireserie Break Point te cancelen.
Terwijl Formula 1: Drive to Survive zes succesvolle seizoenen heeft gedraaid op het Netflix-platform en de eer heeft gekregen voor een toename van de interesse in de autosport, met name in de VS, is hetzelfde productieteam gestruikeld in de tenniswereld en nu meldt The Times of London dat de documentaireserie Break Point al na twee seizoenen is gecanceld, op grond van slechte kijkcijfers en een gebrek aan toegang tot de belangrijkste figuren uit de sport.

Break Point

Alles zag er hoopvol uit toen de serie voor het eerst werd aangekondigd door Netflix in januari 2022, vlak na de kijkcijferkaskraker Formula 1: Drive to Survive. Nick Kyrgios en Coco Gauff waren twee van de sterren die te zien waren in het eerste seizoen van Break Point, en tennisorganisaties verenigden zich om te helpen de sport op het scherm te brengen. In maart 2023 werd de serie vernieuwd met een tweede seizoen dat in januari 2024 werd uitgebracht.

The Times meldt echter dat de producers, die in Formula 1: Drive to Survive intieme toegang hadden tot figuren op en naast de baan, gefrustreerd raakten door de hoepels die ze moesten doorlopen om de grootste sterren van tennis aan bod te laten komen. En de serie verzuimde om het ongetwijfeld grootste verhaal van de tenniswereld van de afgelopen twee jaar prominent in beeld te brengen, de controverse die ontstond door de mislukte poging van Novak Djokovic om deel te nemen aan de Australian Open, nadat hij het Covid-vaccin had geweigerd. Als gevolg hiervan, zo meldt de krant, zal de serie waarschijnlijk niet terugkeren, tenzij de kijkcijfers voor het tweede seizoen aanzienlijk verbeteren.

Beter nieuws voor Netflix is dat naast het aanhoudende succes van Formula 1: Drive to Survive ook golf een opwaartse beweging heeft gemaakt nu de camera's van Full Swing het grootste debacle van die sport, de voortdurende rivaliteit tussen de PGA Tour en het LIV-circuit, in beeld brengen.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten