Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Kijktip van de Week! Castlevania

De nieuwe animatieserie van Netflix, Castlevania, zou wel eens een nostalgische reis kunnen worden voor alle mensen die het spelletje speelden op hun Game Boy, Commedore 64 en Nintendo Entertainment System (NES).

Castlevania is de nieuwste animatie-telg van en bij Netflix. De serie is gebaseerd op het computerspel dat in 1986 is ontwikkeld en uitgebracht door Konami. NES was het eerste platform waarop het spel te spelen was, maar later werd het omgezet om op meerdere platforms gespeeld te kunnen worden.

Het spel Castlevania vindt plaats in het jaar 1691, waar de speler de rol speelt van Simon Belmont en op zoek gaat naar Graaf Dracula, in zijn kasteel wat elke 100 jaar verschijnt. Hier neemt hij het op tegen diverse kwaadaardige wezens, zoals skeletten, vleermuizen, viswezens, het monster van Frankenstein, de mummie, Medusa en andere monsters. Simon Belmont gebruikt hiervoor een magische zweep. Daarnaast kunnen er extra wapens worden gebruikt die tijdens het spel worden gevonden. Wanneer Belmont Dracula weet te verslaan, ontsnapt hij uit het in elkaar stortende kasteel, en de aftiteling begint. Hier worden verzonnen namen getoond die lijken op bekende horrorfilm acteurs, zoals Bela Lugosi, Boris Karloff, Max Schreck en Christopher Lee.

Video on youtube


Tot zover het spel. Nu de Amerikaans/Canadese Netflix Original series Castlevania. Castlevania is gebaseerd op het spel van Konami en neemt de kijker mee naar Oost Europa, waar het laatst overlevende lid van de Belmont-familie de wereld wil beschermen tegen uitroeiing door Graaf Dracula zelf te verslaan. De stemmencast bestaat uit onder andere Graham McTavish als Dracula. Richard Armitage als vampierjager Trevor Belmont. James Callis als Alucard, Alejandra Reynoso als Sypha Belnades, Emily Swallos als Lisa Tepes, Matt Frewer als The Bishop en Tony Amendola als The Elder.

De serie wordt geproduceerd door Adi Shankar (The Grey), Fred Seibert en Kevin Kolde van Frederator Studios zullen mede produceren. De animaties worden gemaakt door Powerhouse Animation Studios en geregisseerd door Sam Deats. Castlevania is geschreven door Warren Ellis. Er zijn al plannen voor een tweede seizoen, die in 2018 van start moet gaan. Naar verwachting zal het eerste seizoen vier afleveringen krijgen van elk 30 minuten.

Castlevania is vanaf vrijdag 7 juli 2017 te zien bij Netflix.


Richard Armitage
Graham McTavish
Vorige aflevering
It's Been a Strange Ride
It's Been a Strange Ride
04x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_anonymous
07 jul 2017 09:07 -
Wel weinig afleveringen voor een animatieserie van 30 minuten per aflevering.
Reageer
Castlevania