Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Sam Blaauboer geeft "Castlevania - Seizoen 1" een 7.5.
Geschreven door Sam Blaauboer op 27 december 2017.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Castlevania - Seizoen 1

Voordat ik begin is het misschien handig om te melden dat er milde spoilers voor kunnen komen in deze recensie.

Het is midden 15de eeuw. De kerk ‘heerst’ over een land genaamd Wallachia en een jonge vrouw genaamd Lisa gaat opzoek gaat naar verboden kennis bij Vlad Dracula Tepes, die haar aanneemt vanwege haar moed en passie. In ruil leert Lisa om Vlad meer van de wereld te laten zien. Uiteindelijke worden de twee verliefd en delen ze het leven met elkaar. Het leven ziet er goed uit, maar 20 jaar later, wanneer Lisa, nu dus vrouw van Vlad vals wordt beschuldigt van hekserij en ze op de brandstapel wordt gegooid veranderd dit allemaal. Dit zorgt ervoor dat Wallachia de razernij van een legendarisch wezen over zich heen krijgt.

Een iets wat grappige dronkaard


Het verhaal focust zich in dit eerste gedeelte vooral op Trevor Belmont (Richard Armitage, The Hobbit Trilogie), de jongste en laatste overlevende van de House of Belmont. Een iets wat grappige dronkaard die tijdens zijn reizen over de aanvallen van Dracula leert en hoort dat dorpsbewoners van Gresit een groep genaamd The Speakers beschuldigen van al het nare gebeuren. Na wat woordenwisselingen met een bende die The Speakers graag uit het dorp willen hebben, stemde Belmont er mee in dat hij ze zou helpen met hun profetie.

Castlevania
© Netflix


Als de nacht valt komt Dracula het dorpje Gresit opeisen, maar met hulp van Speaker Sypha Belnades (Alejandra Reynoso, Winx Club) en de dorpsbewoners houdt Belmont een aanval op Gresit tegen. Tijdens deze aanval komen Belmont en Sypha vast te zitten in de catacomben van Gresit en ontdekken ze waar ze al die tijd naar zochten.

Het zijn ‘maar’ vier afleveringen van pak 'm beet 20 minuten

Ik vond het eerlijk gezegd moeilijk om hierover te schrijven zonder al te veel weg te geven. Het zijn ‘maar’ vier afleveringen van pak 'm beet 20 minuten. Dat is niet al te veel. Ik vond de vier afleveringen van Castlevania daar en tegen wel goed uitgewerkt, zeker voor een eerste stuk. Wat ik ook zeker gaaf vind is dat ze trouw zijn gebleven aan de videogame (Castlevania III: Dracula’s Curse). Ik ben nu wel zeker benieuwd naar het vervolg, we kregen een blik van een fictieve 15de eeuw waar God, de Duivel en magie centraal staan. Dit is een thema waar ik nooit echt fan van ben geweest, maar dit trok toch wel erg de aandacht. Ook om die reden kijk ik nog zeker uit naar het tweede seizoen.
Volg Castlevania
Vorige aflevering
It's Been a Strange Ride
It's Been a Strange Ride
04x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Castlevania