Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Peter Rotthier geeft "Chantal - Eerste aflevering" een 7.
Geschreven door Peter Rotthier op 9 september 2022.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Chantal - Eerste aflevering

Politie-inspecteur Chantal, die we kennen van Eigen Kweek, wordt overgeplaatst naar een gehucht in een uithoek van West-Vlaanderen. De verwachte rust zal ze daar echter niet vinden.

Chantal wordt aangeprezen als een spin-off van de populaire Eigen Kweek serie die drie seizoenen en een kerstspecial lang de Vlaamse kijker aan de buis gekluisterd hield. In deze serie was de politieagente kind aan huis bij de wiet kwekende boeren die centraal stonden in deze serie.

Chantal speelt zich af na de gebeurtenissen in Eigen Kweek. Politie-inspecteur Chantal (Maaike Cafmeyer) wordt overgeplaatst naar een uithoek in West-Vlaanderen. Ze verhuist met haar hebben en houden naar haar nieuwe standplaats. Al vlug ontstaan er problemen in deze niet zo rustige uithoek van de provincie. Haar collega's nemen haar niet al te serieus net zoals hun werk. In de buurt waar ze terecht komt is het ook niet echt koek en ei tussen de bewoners. Het woord burenruzies is zelfs nog te braaf voor wat er allemaal aan de hand is in het kleine gehucht.

Chantal probeert haar weg te vinden in deze nieuwe omgeving en ondanks heel wat tegenwerking weet ze toch haar mannetje te staan zowel in haar privé als in haar professioneel leven. Een gebeurtenis aan het eind van de eerste aflevering zal echter het hele dorp op stelten zetten.

Chantal heeft in de verste verte niets maar dan ook niets te maken met Eigen Kweek.

De vraag is nu of we onder de indruk moeten zijn van deze debuutaflevering. Chantal heeft in de verste verte niets maar dan ook niets te maken met Eigen Kweek. De enige raakvlakken zijn haar personage en het feit dat het verhaal zich afspeelt in West-Vlaanderen. De makers hadden net zo goed een nieuw personage kunnen laten opdraven. Natuurlijk is het kunnen verwijzen naar een populaire serie een goede promo om kijkers aan te trekken.

Deze pilot is vooral een kennismaking met heel veel nieuwe personages en de kleine strubbelingen die erin verwerkt zijn beloven alvast vuurwerk in een later stadium. Op basis van deze eerste aflevering kan je echter nog niet uitmaken of het een spectaculair vuurwerk wordt of eentje dat in het gezicht van de makers zal ontploffen.

Chantal
© Een


De nieuwe personages kunnen niet direct tippen aan de personages die de dienst uitmaakten in Eigen Kweek, hoewel ze hun uiterste best doen. Alleen Cafmeyer zelf blijft overeind als het personage waar ze in de moederserie gestalte aan gaf. Het wordt dus afwachten of Chantal zich de komende weken kan ontpoppen als een gelijkwaardig derivaat van Eigen Kweek. Want je mag deze serie dan wel aankondigen als een spin-off, maar dan moet je er wel, als maker, bewust van zijn dat de kijker verwacht dat deze serie minstens gelijkwaardig is aan het origineel en daar is Chantal voorlopig nog ver van verwijderd.
Volg Chantal
Vorige aflevering
Operatie Vandenberghe (2)
Operatie Vandenberghe (2)
02x06
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Chantal