Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Chucky gecanceld door SyFy en USA Network

Chucky gecanceld door SyFy en USA Network

Chucky's moorddadige dagen zijn voorbij - althans voor nu. SyFy en USA Network hebben ervoor gekozen om geen vierde seizoen te maken van de horror-comedyserie Chucky.
Chucky, gebaseerd op de klassieke horrorfilm, is gecanceld na drie seizoenen. Het nieuws komt vier maanden nadat de finale van deel 2 van Chucky's derde seizoen werd uitgezonden op beide kabelnetwerken van NBCUniversal.

Chucky

De maker/uitvoerend producent van de serie, Don Mancini, wilde graag doorgaan. Hij onthulde in april dat hij een vierde seizoen had gepitcht en zei toen dat "het iets is wat ik heel graag wil doen". Zijn enthousiasme hielp de #RenewChucky fan campagne te starten, die steun voor seizoen vier heeft verzameld.

Onnodig te zeggen dat het resultaat van vandaag niet is waar hij op had gehoopt, maar Mancini, die ook de filmfranchise bedacht en schreef, bleef gracieus in zijn reactie en beloofde dat dit niet Chucky's laatste moordgolf was.

"Ik ben kapot van het nieuws dat Chucky niet terugkomt voor een vierde seizoen, maar ik ben zo dankbaar voor de geweldige drie jaar die we hebben gehad," zei hij. "Ik wil UCP/Syfy/Peacock/Eat the Cat, onze geweldige cast en in Toronto gevestigde crew bedanken - de beste in de business - en tot slot, aan onze geweldige fans, een dikke bloederige knuffel. Jullie ongelooflijke #RenewChucky-campagne heeft Chucky's koude hart echt verwarmd. Chucky komt terug! Hij komt ALTIJD terug.

Dit betekent het einde van een tijdperk voor Syfy - Chucky was de laatste door UCP geproduceerde originele scriptserie in het hogere segment op het netwerk. De andere, Resident Alien, verhuisde onlangs naar USA Network met een aanzienlijke verlaging van het budget.

Te midden van de ontnuchterende realiteit van de dalende advertentie-ondersteunde kabelbusiness vertrouwt Syfy nu op Canadese (SurrealEstate, het aankomende Revival) en onafhankelijke producties met een bescheiden budget, zoals Electric Entertainment's The Arc, voor zijn originele scripts.

Chucky was een van de voortekenen van wat komen ging - oorspronkelijk werd het groen licht gegeven door Syfy, maar uiteindelijk werd het gedeeld met USA Network zodat de twee netwerken de kosten konden delen.

Wat USA Network betreft, na het afbouwen van de oorspronkelijke scripts in de afgelopen jaren, is het netwerk terug in het spel met budgetbewuste zogenoemde 'Blue Sky'-procedurele series die teruggrijpen naar de hoogtijdagen van het netwerk met succesvolle series als Monk, Psych, Suits en White Collar. De eerste serie onder dit initiatief is het aankomende The Rainmaker, gebaseerd op de roman van John Grisham.

De serie Chucky volgt de moorddadige escapades van de beruchte moordpop. Chucky kruist paden met aartsvijanden, oude bondgenoten en nieuwe prooien, terwijl hij probeert angst en chaos te zaaien waar hij ook gaat.

In seizoen drie nestelde Chucky zich bij de machtigste familie ter wereld, de First Family van Amerika, binnen de beruchte muren van het Witte Huis. Hoe is Chucky hier terechtgekomen? Wat wil hij in godsnaam? En hoe kunnen Jake (Zackary Arthur), Devon (Björgvin Arnarson) en Lexy (Alyvia Alyn Lind) Chucky bereiken in 's werelds meest beveiligde gebouw, terwijl ze de druk van romantische relaties en opgroeien in balans houden? Ondertussen wordt Tiffany geconfronteerd met haar eigen dreigende crisis nu de politie haar op de hielen zit voor "Jennifer Tilly's" moorddadige razernij vorig seizoen.

Chucky is geproduceerd door Don Mancini, Nick Antosca, Alex Hedlund, David Kirschner en Jeff Renfoe.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

JanWillemK
Vandaag, 10:16
Ergens wel jammer.. Echt van goede kwaliteit was de serie niet, maar het keek wel lekker weg.
De enige karakter die mij kon bekoren was Nina Pierce maar daar zagen we helaas te weinig van. Dat Devon Sawa elk jaar een terugkerende rol had was ook wel leuk.
1
Log in om een reactie achter te laten