Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

CBS heeft reboot van Cold Case van maker Meredith Stiehm op het oog

Na de terugkeer van CSI met CSI: Vegas, wil CBS een andere misdaadprocedure van Jerry Bruckheimer Television uit de jaren 2000 nieuw leven inblazen.

Het netwerk is in onderhandeling met Warner Bros. TV voor een reboot van Cold Case, die van 2003-2010 zeven seizoenen op CBS werd uitgezonden. De opvolger komt van de maker/uitvoerend producent van de serie, Meredith Stiehm.

Cold Case

De nog titelloze reboot van Cold Case speelt zich vijftien jaar na de laatste aflevering van de oorspronkelijke serie af en zou een nieuw team van vasthoudende detectives volgen die cold cases in het zuidwesten onderzoeken.

Dit is een nieuwe locatie, aangezien de originele Cold Case zich afspeelde in Philadelphia. De verhuizing zou de potentiële nieuwe serie in staat stellen om een nieuwe groep personages te introduceren die onopgeloste moorden aanpakken.

Steihm schrijft het script. Ze produceert samen met Jerry Bruckheimer van JBTV en KristieAnne Reed voor WBTV en CBS Studios. De gesprekken tussen CBS en WBTV zijn al weken aan de gang en bronnen benadrukken dat de twee partijen nog niet dicht bij een deal zijn. Vertegenwoordigers van het netwerk en de studio's weigerden commentaar.

De originele serie volgt rechercheur Lilly Rush (Kathryn Morris), een rechercheur moordzaken bij de politie van Philadelphia die gespecialiseerd is in cold cases en die het grootste deel van de serie samenwerkte met rechercheur Scotty Valens (Danny Pino).

Er is op dit moment geen talent verbonden aan de reboot, hoewel er gefluisterd wordt dat Pino informele gesprekken heeft gehad om zijn fan-favoriete personage Det. Scotty Valens opnieuw op te voeren, mogelijk op een belangrijke manier. Bronnen melden dat Morris nog niet benaderd is over de reboot, maar er wel van op de hoogte is en mogelijk in een (waarschijnlijk beperkte) hoedanigheid zou kunnen verschijnen om voor extra continuïteit te zorgen, aangezien zij de originele serie zeven seizoenen lang heeft geleid.

De hoofdcast van Cold Case bestond ook uit John Finn, Jeremy Ratchford, Thom Barry en Tracie Thoms.

Voordat ze verder kunnen gaan met gesprekken over talent, moet WBTV een deal sluiten met CBS, wat naar wat bronnen melden een uitdaging is. De knelpunten schijnen onder andere enkele van de problemen te zijn die de twee partijen hadden tijdens de vernieuwingsonderhandelingen voor East New York, wat afgelopen lente een nieuwe serie voor WBTV was, en die naar verluidt een verzoek van het netwerk voor extra streamingrechten inhielden.

Na maanden van heen-en-weer gepraat zijn deze gesprekken mislukt. De reboot van Cold Case zou de eerste dramaverkoop van de studio aan CBS zijn sindsdien, nu de twee partijen proberen een nieuwe deal te sluiten. De studio en het netwerk hebben een lopende relatie aan de comedykant via Chuck Lorre's The Big Bang Theory-franchise die onlangs een andere afgeleide serie, Georgie & Mandy, kreeg voor volgend seizoen.

Er is niet echt haast bij, want het programma van CBS voor 2024-25 staat al vol met drie nieuwe dramaseries: Matlock (2024), dat door de staking vertraging heeft opgelopen, NCIS: Origins en Watson.

Sinds het einde van Cold Case na 156 afleveringen, werkte Stiehm als uitvoerend producent aan Showtime's Emmy-winnende drama Homeland en was ze co-ontwikkelaar en uitvoerend producent van FX's The Bridge (2013), gebaseerd op het Deens-Zweedse format.

Naast CSI: Vegas, dat momenteel aan zijn derde seizoen bezig is, heeft JBTV de CBS-dramaserie Fire Country, die is vernieuwd met een derde seizoen en er wordt gekeken naar een mogelijke spin-off rondom een sheriff als hoofdpersoon.
Vorige aflevering
Shattered
Shattered
07x22
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Petrak28K
19 apr 2024 10:43 -
Ik hoop op een reboot en goede serie nu nog aan het kijken.
Reageer
Cold Case