Leuk?
1
2
Bekijk stemmen

Apple TV+ cancelt Constellation na één seizoen

Apple TV+ ziet af van een tweede seizoen van Constellation, de psychologische sciencefiction-thrillerserie met Noomi Rapace en Jonathan Banks in de hoofdrollen.

Het nieuws komt anderhalve maand nadat het eerste seizoen van Constellation, dat uit acht afleveringen bestond, op 27 maart eindigde.

Constellation

Constellation is gecreëerd en geschreven door Peter Harness. Rapace speelt de rol van Jo - een astronaut die terugkeert naar de aarde na een ramp in de ruimte - om te ontdekken dat belangrijke stukken van haar leven lijken te ontbreken.

Het ruimteavontuur vol actie is een verkenning van de donkere kanten van de menselijke psychologie en de wanhopige zoektocht van één vrouw om de waarheid over de verborgen geschiedenis van de ruimtevaart bloot te leggen en alles terug te krijgen wat ze is kwijtgeraakt.

De serie, geregisseerd door Michelle MacLaren, Oliver Hirschbiegel en Joseph Cedar, heeft ook James D'Arcy, Julian Looman, William Catlett, Barbara Sukowa in de hoofdrollen en introduceert Rosie en Davina Coleman als Alice.

Constellation wordt geproduceerd door Turbine Studios en Haut et Court TV en is opgenomen in Duitsland. De productie is in handen van David Tanner, Tracey Scoffield, Caroline Benjo, Simon Arnal, Carole Scotta en Justin Thomson. MacLaren produceert samen met Rebecca Hobbs en co-uitvoerend producent Jahan Lopes voor MacLaren Entertainment. Harness produceert via Haunted Barn Ltd.

Sciencefiction is een belangrijk genre voor Apple TV+, waartoe ook For All Mankind behoort, dat onlangs is vernieuwd voor een vijfde seizoen en waarvan de spin-offserie Star City is besteld, evenals Foundation (2021), Severance, Invasion en Silo, die allemaal een nieuw seizoen krijgen.

De nieuwste toevoeging van Apple aan het genre, Dark Matter (2024), is vorige week in première gegaan. Neuromancer, met Callum Turner in de hoofdrol, en Murderbot, met Alexander Skarsgard als hoofdrolspeler, komen eraan. De streamer had ook een verrassende nieuwkomer in het genre met het mysteriedrama Sugar, dat vorige week een onverwachte wending richting sciencefiction nam.
Vorige aflevering
These Fragments I Have Shored Against My Ruin
These Fragments I Have Shored Against My Ruin
01x08
Leuk?
1
2
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Constellation