Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Curb Your Enthusiasm eindigt met seizoen 12

"This is pretty, pretty, pretty sad news"

Curb Your Enthusiasm loopt officieel ten einde met seizoen 12 op HBO.


Larry David, maker en ster van elk seizoen, zegt na elk seizoen opnieuw dat hij de show beëindigt, maar deze keer lijkt het echt te zijn.

“Nu Curb ten einde komt, zal ik nu de kans hebben om eindelijk deze ‘Larry David’-persona van me af te werpen en de persoon te worden die God voor ogen had dat ik zou zijn – de attente, vriendelijke, zorgzame, attente mens die ik was totdat ik ontspoorde door het portretteren van dit kwaadaardige karakter,” zei David. ‘En dus ‘Larry David’, neem ik afscheid van je. Jouw misantropie zal niet gemist worden. En voor degenen onder u die met mij in contact willen komen, kunt u mij bereiken bij Artsen Zonder Grenzen.”

14487 Curb Your Enthusiasm

Seizoen 12 gaat op 4 februari in première en de 10-delige serie wordt op 7 april uitgezonden. Het was een fantastische tijd voor de show, die in 1999 begon als een één uur durende special Larry David: Curb Your Enthusiasm (waar David en zijn toenmalige vrouw Cheryl trouwens kinderen in hadden).

Het eerste echte seizoen ging in première in oktober 2000. De eerste acht seizoenen waren redelijk regelmatig en kwamen elk jaar of om de twee jaar. Maar er was een grote kloof van meer dan zes jaar tussen seizoen acht en negen en een kloof van drie jaar tussen seizoen negen en tien, dus het is niet uitgesloten dat David op een gegeven moment van gedachten verandert en terugkeert naar de scriptloze komedie.

In Curb speelt David de rol van een overdreven versie van zichzelf, die in L.A. woont (en gedurende één fantastisch seizoen in New York). Jeff Garlin speelt de rol van zijn manager en beste vriend; Susie Essman als Jeffs met krachttermen beladen vrouw (wie kan die carwashlijn in seizoen 3 vergeten); Cheryl Hines als zijn ex-vrouw; JB Smoove als zijn kamergenoot die nooit vertrok nadat zijn zwarte familie (ook met Vivica A. Fox) verscheen in seizoen 6 na de orkaan Katrina; Richard Lewis als zijn oudste vriend; Ted Danson als zichzelf, die op een gegeven moment uitgaat met Davids ex-vrouw Cheryl; Vince Vaughn, die Freddy Funkhouser speelt, de halfbroer van Marty Funkhouser, gespeeld door wijlen, geweldige Bob Einstein; en Tracey Ullman, die Irma Kostroski, gemeenteraadslid (en even zijn mooie weerzinwekkende vriendin) speelde in seizoen 11.

De show werd ook enorm geprezen, met 51 Emmy-nominaties en twee overwinningen voor Outstanding Directing in a Comedy Series voor Robert B. Weide, en Outstanding Single-Camera Picture Editing Of a Comedy Series voor Steven Rasch. Het heeft 10 nominaties ontvangen voor Outstanding Comedy Series, maar nooit gewonnen (kom op Academy). Het heeft ook vijf Golden Globe-nominaties en één overwinning, evenals meerdere nominaties en overwinningen bij andere prijzen, waaronder SAG, DGA en WGA.

Casey Bloys, voorzitter en CEO van HBO & Max Content, zei eerder dat het netwerk deze beslissing aan David overlaat en zei dat meer seizoenen een “open uitnodiging” zijn.

Bloys voegde hieraan toe: “Het is moeilijk om afscheid te nemen van zo’n baanbrekende, briljant grappige en iconische serie als Curb Your Enthusiasm, die zijn sporen heeft achtergelaten op televisie en in het comedy-genre. Het samenwerken met Larry David en Jeff Schaffer en alle komische meesterbreinen waaruit onze producers, cast en crew bestaan, was een genot dat ik altijd zal koesteren.”
Vorige aflevering
No Lessons Learned
No Lessons Learned
12x10
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Curb Your Enthusiasm