Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Dalgliesh krijgt derde seizoen van Acorn TV en Channel 5

Een derde seizoen van Acorn TV en Channel 5's detectiveserie Dalgliesh is begonnen met filmen in Noord-Ierland.

Geproduceerd door New Pictures voor Acorn en C5 in samenwerking met All3Media International, zal hoofdrolspeler Bertie Carvel zijn regiedebuut maken.

Nog eens drie romans van P.D. James zullen worden bewerkt voor het seizoen in afleveringen van elk twee uur, waarin Commander Dalgliesh wordt gezien met Margaret Thatcher aan de vooravond van de macht in het Verenigd Koninkrijk.

Dalgliesh

In het eerste boek, Death in Holy Orders, reist Dalgliesh naar een afgelegen seminarie met uitzicht op een winderig meer, waar een lichaam gruwelijk vermoord is gevonden. Bijna iedereen in het seminarie heeft redenen om het slachtoffer te verachten en Dalgliesh en rechercheur Tarrant moeten een ingewikkelde reeks motieven ontrafelen om de moordenaar te vinden.

In het tweede deel, Cover Her Face, onderzoekt Dalgliesh een moord in het huis in Essex van de Mehtas, een verbijsterend rijke familie met connecties met de Britse regering. Met de hulp van de lokale rechercheur Clive Roscoe bouwt Dalgliesh een beeld op van de gebeurtenissen in de weken voorafgaand aan het misdrijf, waarbij hij geconfronteerd wordt met een deken van geheimzinnigheid onder zijn beschermde verdachten.

In het derde deel, Devices and Desires, wordt Dalgliesh op een urgente missie gestuurd om een terroristisch complot tegen een kerncentrale aan de kust van Kent te onderzoeken. Hij wordt al snel betrokken bij een complexe en zeer beladen jacht op een seriemoordenaar en werkt opnieuw samen met zijn voormalige collega Kate Miskin, nu een waarnemend DCI.

Carlyss Peer en Alistair Brammer keren beiden terug in de serie met gastacteurs waaronder Anton Lesser, Lloyd Owen, Claire Goose, Liz White, Adam James, Richard Lintern, Ellora Torchia, Parth Thakerar, Soni Razdan en Josie Walker.

Scenarioschrijfster en toneelschrijfster Helen Edmundson keert terug als hoofdschrijfster en uitvoerend producent, met Colette Kane als schrijfster voor Death In Holy Orders en Kam Odedra voor Cover Her Face.

Carvel regisseert Cover Her Face, Geoff Sax keert terug om Death In Holy Orders te regisseren en Roger Goldby regisseert Devices and Desires. Leon McGeown-Fee zal de serie produceren met Elaine Pyke, Willow Grylls en Bertie Carvel als uitvoerende producenten voor New Pictures. Aanvullende financiering komt van Northern Ireland Screen.

"Ik vind het geweldig om terug te keren naar Dalgliesh; deze keer zowel achter als voor de camera, met de regie van een gedurfde bewerking van PD James' allereerste Dalgliesh-roman, Cover Her Face," aldus Carvel. "Het is een verhaal met krachtige en verontrustende hedendaagse weerklank en het is mijn voorrecht om een voorbeeldige ensemblecast te regisseren die geweldige prestaties levert."
Vorige aflevering
The Murder Room (2)
The Murder Room (2)
02x06
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Dalgliesh