Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Ron Schoonwater geeft "Damnation - Seizoen 1" een 7.5.
Geschreven door Ron Schoonwater op 9 Maart 2018.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Damnation - Seizoen 1

De moderne harde, donkere western Damnation speelt zich af in de jaren dertig van de vorige eeuw. De Grote Depressie zorgt voor een gewelddadige strijd tussen arm en rijk, tussen bankiers en boeren, tussen kapitalisten en communisten. Die strijd staat centraal in deze serie.

Damnation levert spanning, strijd en voldoende afgeronde verhaallijnen.


Het verhaal wordt vooral verteld vanuit het perspectief van dominee Seth Davenport (Killian Scott, Ripper Street) en zijn vrouw Amelia (Sarah Jones, Texas Rising). Zij kiezen de kant van de boeren in de hoop een revolutie te starten. Dat de dominee daar vreemde methodes op na houdt is al snel duidelijk.

Aan de andere kant van het spectrum staat stakingsbreker Creeley Turner (Logan Marshall-Green, The O.C.). Hij steunt de bankier en, zoals later blijkt, een veel machtiger persoon. Ook Creeley schuwt geen vreemde methodes. Hij gebruikt veel geweld en is niet bang voor het doden van (onschuldige) mensen. Zijn relatie met de prostituee Bessie Louvin (Chasten Harmon, Elementary) wordt steeds intiemer en persoonlijker.

Damnation
© USA Network


Tussen die strijd proberen de dorpelingen en boeren hun leven te leiden. Sheriff Don Berryman (Christopher Heyerdahl, Hell On Wheels) probeert zijn corrupte bestaan vast te houden. De verkiezingen voor een nieuwe sheriff komen er namelijk aan. Tegenstrever Melvin Stubbs (Paul Rae, Brockmire) blijkt een groep

Damnation is een goede western.

donker geklede, racistische mensen aan te trekken.

Daarnaast is een moordenaar op weg naar Iowa waar zich dit epos afspeelt. Zij zoekt wraak voor de moord op haar man. De verdenkingen gaan richting Seth. Verder blijken familieverbanden een grote rol te spelen in de onderlinge strijd. Het geeft het verhaal meer diepgang en zorgt ervoor dat er meer inzicht ontstaat in de verschillende hoofdpersonages.

Damnation
© USA Network


Damnation is een goede western. Het verhaal rammelt soms, maar de spanning en strijd vergoed veel. De serie haalde geen goede kijkcijfers in de Verenigde Staten en daarom is de serie gecanceld. Laat het je er niet van weerhouden om de serie te gaan kijken. Damnation levert spanning, strijd en voldoende afgeronde verhaallijnen. De hoop dat Netflix de serie een herkansing gaat geven is nog niet helemaal verdwenen. Dat zou de serie ook verdienen.
Volg Damnation
Vorige aflevering
God's Body
God's Body
01x10
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Damnation