Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Dark Matter (2024) vernieuwd met een tweede seizoen door Apple TV+

Apple TV+ kijkers krijgen misschien eindelijk de kans om uit te vinden hoe het interdimensionale reizen van Dark Matter (2024) werkt.

Apple TV+ heeft Dark Matter (2024), met Joel Edgerton en Jennifer Connelly in de hoofdrollen, een tweede seizoen gegeven nadat het eerste seizoen van negen afleveringen in juni eindigde.

Blake Crouch, auteur van het boek waarop de serie is gebaseerd en bedenker, showrunner en uitvoerend producent van de serie, zal echter met nieuwe verhalen moeten komen omdat er geen bronmateriaal meer voor handen is.

Dark Matter (2024)

Dark Matter (2024), afkomstig van Sony Pictures Television, volgt Jason Dessen (gespeeld door Edgerton), een natuurkundige, professor en familieman die op een avond, terwijl hij naar huis loopt in de straten van Chicago, wordt ontvoerd naar een alternatieve versie van zijn leven.

Verwondering verandert al snel in een nachtmerrie wanneer hij probeert terug te keren naar zijn realiteit te midden van het breinbrekende landschap van levens die hij geleefd zou kunnen hebben. In dit labyrint van werkelijkheden begint hij aan een schrijnende reis om terug te keren naar zijn echte familie en hen te redden van de meest angstaanjagende, onverslaanbare vijand die je je maar kunt voorstellen: hijzelf.

Als je het eerste seizoen hebt gezien, weet je dat er een element van dubbelzinnigheid is en een cliffhanger die de deur opent voor meer verhalen.

Crouch vertelde eerder deze zomer: "Het was nooit mijn bedoeling dat het publiek een definitief idee zou hebben van waar de familie eindigt, net als wat er in het boek gebeurt".

In de serie spelen ook Alice Braga, Jimmi Simpson, Dayo Okeniyi en Oakes Fegley mee.

Matt Tolmach produceert ook samen met Edgerton en Jacquelyn Ben-Zekry.

"Dank aan iedereen die op het eerste seizoen heeft afgestemd - boekfans en nieuwe fans - en natuurlijk onze partners bij Apple en Sony, mijn geweldige producerende partner Matt Tolmach, onze geweldige cast en crew, en de geweldige stad Chicago - jullie waren zo goed voor ons", aldus Crouch. "Tijdens het schrijven en filmen van seizoen één ontdekten we dat er nog zoveel meer te vertellen valt, en we hebben nog maar een klein tipje van de sluier opgelicht van deze personages die vechten om te overleven en om hun weg naar huis te vinden in een landschap van breinbrekende realiteiten. Tot ziens in de Box.

"Het maken van Dark Matter (2024) was een droom die ik al heel lang koester en ik ben er zo trots op dat Blake's visie tot leven komt en zoveel mensen aanspreekt", aldus Tolmach. "We kunnen niet wachten om meer van deze wereld - en andere - tot leven te brengen in seizoen twee. Enorme dank aan Apple TV+, Sony en onze geweldige cast en crew. Daar gaan we."

"Dark Matter (2024), dat tot nadenken stemt en aangrijpt, is in korte tijd een wereldwijde hit geworden, die de verbeelding van het publiek heeft veroverd en het tot een geliefd en integraal onderdeel heeft gemaakt van de sciencefiction line-up van wereldklasse van Apple", voegt Matt Cherniss, hoofd programmering van Apple TV+, toe. "We zijn erg blij dat we onze samenwerking met Blake Crouch, onze partners bij Sony en de rest van het creatieve team en de cast - aangevoerd door Joel Edgerton en Jennifer Connelly - kunnen voortzetten in een nieuw seizoen dat kijkers zal boeien met nog meer wendingen terwijl we dieper in de mysteries van het multiversum duiken."
Vorige aflevering
Entanglement
Entanglement
01x09
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Futsudo
19 aug 2024 11:26 - 19 aug 2024 11:27
Dit is goed nieuws want er valt nog genoeg te verklaren.
Reageer
Dark Matter (2024)