Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Nieuwe Nederlandse oorlogsserie De Joodse Raad van EO krijgt trailer

Nieuwe Nederlandse oorlogsserie De Joodse Raad van EO krijgt trailer

Paula van der Oest verfilmt het boek van Hans Knoop over de deportatie van Nederlandse Joden.
Series en films over de Tweede Wereldoorlog weten vaak veel kijkers te trekken. Nederlandse producties als Zwartboek en Riphagen deden het goed. In maart verschijnt de nieuwe Nederlandse serie De Joodse Raad op NPO Start.

De Joodse Raad

De miniserie is een verfilming van het boek van Hans Knoop en Paula van der Oest (Tonio, Lucia de B.) heeft de regie. Er zijn rollen te zien van Pierre Bokma (Mocro Maffia), Claire Bender (Morten) en Jack Wouterse (Fenix).

De serie heeft ook al een uitgebreide beschrijving: Vanuit geen ander land in West-Europa zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog verhoudingsgewijs zoveel Joden gedeporteerd en vermoord als uit Nederland. Hoe heeft dit kunnen gebeuren?

De synopsis vervolgt: De Nederlandse autoriteiten werkten vanaf het begin van de bezetting mee aan het afzonderen en registreren van de Joodse bevolking. Na de oprichting van de Joodsche Raad zorgde dit door de bezetter opgerichte orgaan voor de communicatie met de belaagde Joodse gemeenschap.

De vijfdelige miniserie start op 10 maart op NPO Start en wordt uitgezonden door de EO. Hieronder kun je de trailer voor De Joodse Raad bekijken.
Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten