Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Peter Rotthier geeft "Deep State - Eerste aflevering" een 8.5.
Geschreven door Peter Rotthier op 29 april 2018.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Deep State - Eerste aflevering

Max Easton (Mark Strong, Low Winter Sun) is een ex-MI6 agent die een rustig leventje leidt samen met zijn vrouw Anna (Lyne Renee, Kinderen van Dewindt) en hun dochtertjes Chloë (Cara Bossom) en Lola (Indica Watson, The Missing). Zoals wel meer het geval is in serieland komt aan dit mooie leventje al vlug een eind wanneer de ex-baas George White (Alistair Petrie, The Night Manager) van Max hem op een nogal onconventionele manier terugroept in actieve dienst voor een eenmalige opdracht.

Max wordt naar het Midden Oosten gestuurd waar zijn voormalige pupil en opvolger Harry Clarke (Joe Dempsie, Game of Thrones) vermoord werd. Zijn opdracht is om te onderzoeken wat er precies gebeurd is met Harry en het hele team rond hem uit te schakelen omdat het duidelijk is dat de man omgekomen is door een verrader uit zijn eigen team.

Het donkere kantje dat meestal gepaard gaat met spionagereeksen is heel nadrukkelijk aanwezig.



Terwijl Max in Beiroet op pad is om de omstandigheden rond Harry’s dood te onderzoeken en zijn teamleden opspoort, gaat zijn vrouw op zoek naar het verleden van haar man. De manier waarop haar man weggeroepen is, bevalt haar niet en ze weet ook niets van zijn spionnen verleden. Al vlug blijkt ze op het juiste spoor te zitten en ontdekt ze het geheime leven van Max.

Ondertussen wordt het voor de kijker duidelijk dat er een reden is waarom Max teruggeroepen is voor deze opdracht. White blijkt een geheime agenda te hebben en daarom is het noodzakelijk dat Max niet alleen de verrader zoekt maar ook de rest van het team uitschakelt. Max gaat echter niet over een nacht ijs en het wordt overduidelijk dat wat een korte eenmalige opdracht moest zijn, zal uitmonden in een langdurige zoektocht naar de waarheid.

Deep State
© FOX


Deep State bewandelt het pad van een spionagethriller en afgaand op de pilot kan dit uitgroeien tot een zeer sterke reeks in het genre. Strong weet de geheim agent perfect neer te zetten en ontpopt zich alvast tot een actieheld die het risico niet schuwt om zijn onderzoek voorruit te helpen. Het donkere kantje dat meestal gepaard gaat met spionagereeksen is heel nadrukkelijk aanwezig en hoewel het soort verhaal dat hier verteld wordt niet echt vernieuwend is, krijg je wel vanaf de eerste aflevering een spannend verhaal voorgeschoteld dat weliswaar op een typisch Britse manier in beeld wordt gebracht. Een aanrader in zijn genre.
Volg Deep State
Vorige aflevering
A Dead Man's Machine
A Dead Man's Machine
02x08
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Deep State